Sastojci
- 1 veći patlidžan
- 1 tikvica
- 1 glavica luka
- 1 čen češnjaka
- 1 kašika Vegete
- malo soli
- po ukusu Crni papar mljeveni Podravka
- malo Ljute paprike mljevene Podravka
- oko 300 ml vrhnja za kuhanje
- 1 kašika kiselog vrhnja
- parče sira
- parče putera
- malo ulja
Priprema
- 1.Patlidžan oguliti, narezati na kriške, posoliti i preliti vodom. Ostaviti 15-tak minuta. Zatim, isprati, posušiti i narezati na kockice. Luk, takođe, narezati na kockice. Tikvicu oguliti i narezati. Zagrijati ulje i malo putera, pa staviti narezan luk. Kratko propržiti, pa dodati patlidžan. Nakon par minuta, dodati i tikvice. Sve začiniti (so, biber, vegeta, mljevena paprika), propržiti par minuta (da povrće omekša)!
- Dodati vrhnje za kuhanje, pa krčkati 3-4 minute. Dodati kiselo vrhnje, sve promiješati, pa sipati u jednu veću ili manje zemljane posude.
- Preko naribati malo sira.
- Zapeći u pećnici, zagrijanoj na 200 C
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar