loading...

ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Zapeceno povrce


Sastojci

  • veći patlidžan
  • tikvica
  • glavica luka
  • čen češnjaka
  • 1 kašika Vegete
  • malo soli
  • po ukusu Crni papar mljeveni Podravka
  • malo Ljute paprike mljevene Podravka
  • oko 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 kašika kiselog vrhnja
  • parče sira

  • parče putera
  • malo ulja
  • Priprema

    1. 1.
      Patlidžan oguliti, narezati na kriške, posoliti i preliti vodom. Ostaviti 15-tak minuta. Zatim, isprati, posušiti i narezati na kockice.  Luk, takođe,  narezati na kockice. Tikvicu oguliti i narezati. Zagrijati ulje i malo putera, pa staviti narezan luk. Kratko propržiti, pa dodati patlidžan. Nakon par minuta, dodati i tikvice. Sve začiniti (so, biber, vegeta, mljevena paprika), propržiti par minuta (da povrće omekša)!
    2. Dodati vrhnje za kuhanje, pa krčkati 3-4 minute. Dodati kiselo vrhnje, sve promiješati, pa sipati u jednu veću ili manje zemljane posude.
    3. Preko naribati malo sira.
    4. Zapeći u pećnici, zagrijanoj na 200 C

Nema komentara:

Objavi komentar