Sastojci
- Biskvit (x 2)
- ema br. 1
- 14 žumanjaka
- 7 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 10 velikih žlica šećera
- 2 velike žlice gorkog kakaa u prahu
- 2 velike žlice krušnih mrvica
- Krema br 1
- 10 velikih žlica šećera
- 50 gr gorkog kakaa u prahu
- 1 vrećica pudinga od čokolade
- 1/2 litre mlijeka
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 200 gr maslaca
- Krema br. 2
- 1/2 kg smrznutog šumskog voća
- 2 dcl vode
- 7 velikih žlica šećera
- 1 vrećica želatine u prahu
- 1 vrećica pudinga od jagode, maline ili okus slatkog vrhnja
- Tamna glazura
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 6 velikih žlica ulja
- Ružičasta glazura (krema)
- 150 ml vrhnja za šlag
- 300 gr bijele čokolade
- 1 tuba crvene boje Dr Oetker
- Za ukrašavanje
- korneti
- čajni kolutići
- šarene mrvice
- čokolada za kuhanje
- bijela čokolada
- smjesa za gnijezda od kokosa ili sl.
Priprema
- Biskvit
- 1.Bjelanjke dobro izmiksajte sa prstohvatom soli uz polagano dodavanje šećera.
- 2.Krušne mrvice pomiješajte s kakaom i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
- 3.Pripremljenu smjesu rasporedite po plehu (35x40 cm) koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
- 4.Pecite cca 15 min. u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 C.
- 5.Ispecite dva takva biskvita
- 6.Ohlađene biskvite prerežite na dva dijela tako da dobijete četiri kore.
- Krema br. 1
- 1.Žumanjke izmiksajte sa šećerom dok ne posvjetle, a zatim u njih naizmjence dodajte kakao prah pomiješan sa pudingom i 1 dcl mlijeka.
- 2.Ostatak od 4 dcl mlijeka stavite na vatru i pustite da zakipi.
- 3.Na kratko maknite sa štednjaka pa umiješajte pripremljenu smjesu od jaja i pudinga. Vratite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne.
- 4.Kada se smjesa zgusnula, maknite sa štednjaka i dodajte razlomljenu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi.
- 5.U još toplu kremu dodajte maslac sobne temperature i dobro izradite mikserom. Ostavite da se krema ohladi.
- Krema br. 2
- 1.Šumsko voće pomiješajte sa šećerom i 1 dcl vode i stavite kuhati. Želatinu namočite prema uputi na vrećici i ostavite da nabubri.
- 2.Kada voće zakipi i sav šećer se otopi izgnječite ga gnječilicom za krumpir ili izradite štapnim mikserom.
- 3.Puding razmutite sa 1 dcl vode i dodajte izrađenom voću.
- 4.Kuhajte dok se ne zgusne, a zatim maknite sa štednjaka, dodajte nabubrenu želatinu, dobro promiješajte i ohladite.
- 5.Torta se slaže tako da na koru nanesete prvo čokoladnu kremu, zatim preko nje pažjlivo nanesete kremu od voća - zatim ponovo kora, čokoladna krema, voćna krema...zadnju koru ne mažete. Idealno bi bilo da imate ovakav obruč za torte, ali može i bez njega. Tortu ostavite da se dobro stisne nekoliko sati na hladnom.
- Nakon šte se torta dobro stegnula maknite obruč i započnite s ukrašavanjem.
- Ukrašavanje
- 1.Za ružičastu kremu zagrijte slatko vrhnje ali da ne zakipi, dodajte boju a zatim i bijelu čokoladu izlommljenu na kockice. Sve dobro iuzmiješajte da dobijete jednoličnu smjesu i ostavite da se dobro ohladi.
- Ohlađenu kremu dobro izradite mikserom i njeme premažite cijelu tortu
- Za glazuru otopite tamnu čokoladu sa uljem i prelijte preko ružičaste kreme.
- Čajne kolutiće umočite u otopljenu crnu čokoladu ili crvenu smjesu koju ste prelili preko kugle i posipajte šatenim mrvicama.
Nema komentara:
Objavi komentar