loading...

utorak, 3. siječnja 2017.

Pjenasta torta od jagoda





Sastojci

4 jaja
100gr secera
1limun secer ili korica limuna
60ml ulja
60ml vode
200gr brasna
1/2 praska za pecivo
Za natopiti biskvit:
150-200ml mlijeka i malo arome vanilije
Krema:
300ml vrhnja za slag
150-200gr secera u prahu
1vanilija bourbon
1/2 limuna soka
800gr cvrstog jogurta
1 zelatina
500-600gr jagoda
kokos za dekoraciju

Priprema

Pekla sam u kalupu 28 cm i prerezala ohlađenu koru. Umutiti pjenasto jaja sa secerom i limun secerom, dodati lagano ulje i vodu. Brasno i prasak prosijati pa dodati u smjesu i jos lagano na najmanjoj brzini miksati. Ugrijati pecnicu i peci na 180C oko 15-20min i provjeriti cackalicom dali je peceno. Pleh obloziti papirom za pecenje.
Kad se biskvit ohladi prerezati ga da dobijemo dva djela. Mlijeko ugrijati sa vanilija aromom i poprskati biskvit. Za kremu umutiti slag sa secerom,vanilijom i sokom limuna al ne cvrsto,pa dodati jogurt i jos kratko miksati da se sve sjedini. Zelatinu uraditi po uputama pa dodati u kremu miksajuci. Na polovinu biskvita staviti pola kreme,i jagode narezane na ploske pa opet biskvit natopimo i opet polovina kreme i ukrasiti ostatkom jagoda i posuti kokosom. Staviti obruc oko torte dok se krema stisne pa ga skinuti poslije

Nema komentara:

Objavi komentar