Sastojci:
- 4 šolje sitno mljevenog šećera
- 1/2 šolje kakaa u prahu (nezaslađenog)
- 1/4 šolje mlijeka s višim udjelom masnoće
- 1/2 šolje maslaca
- 2 kašičice ekstrakta vanilije
- Šaka prženih, nasjeckanih lješnjaka
- 1/2 šolje kakaa u prahu (nezaslađenog)
- 1/4 šolje mlijeka s višim udjelom masnoće
- 1/2 šolje maslaca
- 2 kašičice ekstrakta vanilije
- Šaka prženih, nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
1. Pripremite posudu cca 10×10 cm i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje.
2. Pomiješajte šećer i kakao te presipajte u zdjelu koja može u mikrovalnu.
3. Mješavinu prelijte mlijekom te na kraju dodajte maslac u komadu.
4. Ništa ne miješajte već stavite da se grije oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.
5. Izvadite posudu iz mikrovalne, dodajte ekstrakt vanilije i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu.
6. U masu ubacite lješnjake i sve zajedno izmiješajte.
7. Smjesu ravnomjerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu te stavite u zamrzivač na 10 minuta.
8. Nakon toga, okrenite posudu naravnu površinu te dobivenu čokoladnu ploču narežite na kockice
Nema komentara:
Objavi komentar