Sastojci:
1 tegla kompota 720 mL OD višanja
5 kašika gustina
5 kašika šećera
2 Laganini pudinga OD vanilije
2 Laganini vanilin šećera
500 ml. mlijeka
2 dcl kiselog vrhnja (Dukat)
1 Laganini šljake krema OD vanilije
5 kašika gustina
5 kašika šećera
2 Laganini pudinga OD vanilije
2 Laganini vanilin šećera
500 ml. mlijeka
2 dcl kiselog vrhnja (Dukat)
1 Laganini šljake krema OD vanilije
Priprema:
Posložiti crvena keksa (petit-Kent) u tepsiju velicine 22 × 39. Količina keksa zavisi OD veličine tepsije. Kompot Iz višanja Oko 4 dcl i dodati 1 dcl vode staviti da kuha. Uzeti malo ovoga Soka i izmješati sa 5 kašike gustina i 5 kašika šećera, TE dodati u kompot Koji se kuha. Kuhati Oko 3 min, DOK SE NE zgusne. Vruce preliti Preko poredanog keksa. 2 pudinga OD vanilije izmješati sa 2 vanilin šećera i dodati Ü 500 ml. mlijeka koje kuha. KADA Je Puding gotov, ohladiti ga i dodati 2 dcl kiselog vrhnja. SVE Dobro umutiti i preliti Preko višanja. Na kraju umutiti šljake kremu OD vanilije
Nema komentara:
Objavi komentar