loading...

srijeda, 4. siječnja 2017.

Lagani kolač s visnjama



Sastojci:

1 tegla kompota 720 mL OD višanja 
5 kašika gustina 
5 kašika šećera 
Laganini pudinga OD vanilije 
Laganini vanilin šećera 
500 ml. mlijeka 
2 dcl kiselog vrhnja (Dukat) 
Laganini šljake krema OD vanilije

Priprema:

Posložiti crvena keksa (petit-Kent) u tepsiju velicine 22 × 39. Količina keksa zavisi OD veličine tepsije. Kompot Iz višanja Oko 4 dcl i dodati 1 dcl vode staviti da kuha. Uzeti malo ovoga Soka i izmješati sa 5 kašike gustina i 5 kašika šećera, TE dodati u kompot Koji se kuha. Kuhati Oko 3 min, DOK SE NE zgusne. Vruce preliti Preko poredanog keksa. 2 pudinga OD vanilije izmješati sa 2 vanilin šećera i dodati Ü 500 ml. mlijeka koje kuha. KADA Je Puding gotov, ohladiti ga i dodati 2 dcl kiselog vrhnja. SVE Dobro umutiti i preliti Preko višanja. Na kraju umutiti šljake kremu OD vanilije

Nema komentara:

Objavi komentar