loading...

utorak, 3. siječnja 2017.

Kroasani



Sastojci

20gr germe(svjeze)
3 kasike ulja
2dl mljeka
1dl vode
1kasika soli
1kasikica secera
400-500gr brasna (dodavati po potrebi)
100gr maslaca
1 jaje za premazati

Priprema:

U vodu razmutiti germu i dodati kasikicu sećera. U veću posudu usuti toplo mljeko,ulje,sol,pa dodati nadoslu germu. Brasno dodavati pomalo mozda vam nece trebati svih 500gr. Zamjesiti glatko tjesto i ostaviti oko sat vremena na toplom da nadođe.
Kad je nadoslo tjesto istresti ga na pobrasnjenu podlogu i podjeliti na 8 loptica(oko prilike u mene je bilo 85-90gr u svakoj). Razvaljati krugove veličine manjeg tanjira. Na svaki krug stavljati pomalo omeksalog maslaca,osim na zadnju.
Kad smo sve krugove poslagali sad razvaljati jedan veliki krug sto moze tanji. Ako cete raditi manje kroasane isjeci na 32 jednaka dijela, ili ako cete vece na 16 djelova.
Uzeti jedan dio pa na vrhu zarezati sa nozem i prema vani uviti i tako nastaviti motati kroasane istezuci prednji dio.Zatim ih lagano saviti prema unutra. Tako uraditi i sa ostalim kroasanima i ostaviti jos da nadođu na toplom oko 30-60min.
Kad su nadosli premazati ih razmućenim jajetom i posuti po zelji susamom, šećerom. Peci ih u prethodno ugrijanoj pećnici na 250C oko 15 min dok porumene

Nema komentara:

Objavi komentar