loading...

petak, 20. siječnja 2017.

medeno srce-posno



Sastojci

  6 osoba
  • 400ml kisele vode
  • 1casa secera
  • 2dl ulja
  • 5kasika dzema od sljiva ili kajsije
  • pola kesice praska za pecivo
  • 1kesica cimeta
  • 2case brasna
  • 200g cokolade
  • 6kasika ulja
  • Priprema

    1. 1.
      Pomesati vodu,ulje,dodati secer pa sve zicom umutiti.
      Dodati dzem
      Dodati brasno,cimet i prasak za pecivo.
      Sve dobro promesati.

    2. 2.
      U pleh velicine 20x30cm staviti pek papir,izliti masu,poravnati pa peci na 180 stepeni oko20 minuta,masa porumeni i pocne da se odvaja od ivice pleha i pek papira videcete;)
      Mozete i probosti cackalicom da proverite dali je peceno.
      Prevrnite na zicu,pa ostavite da se ohladi.
      Vaditi modlicom srca.
      Cokoladu istopiti na pari sa uljem pa kolace umakati u cokoladu i stavljati na pek papir .Kada se ohlade,skinuti i servirati;)

Nema komentara:

Objavi komentar