loading...

petak, 20. siječnja 2017.

Cizkejk sa čokoladom


Cizkejk SA ČOKOLADOM 
POTREBNO JE
ZA KORU 
šalica i po mljevenog čokoladnog keksa, 2 žlice omekšalog maslaca ili margarina, 600 g naribane čokolade
ZA FIL 
500 g krem sira, pola šalice šećera, žlica ekstrakta vanilije, 2 jajeta, 2 žlice brašna, pola šalice mlijeka, 1 dl kiselog vrhnja 
PRIPREMA
Pomiješajte čokoladni keks s maslacem, pa koru rastanjite po nenamašćenom okruglom kalupu promjera dvadesetak centimetara. Pospite polovicom naribane čokolade. Krem sir, šećer i ekstrakt vanilije mutite dok se masa potpuno ne sjedini. Dodajte jaja i brašno, a mlijeko i kiselo vrhnje dolijevajte postupno. Fil sipajte u kalup preko kore i pospite preostalom čokoladom. Pecite 20 minuta na 150 stupnjeva, potom prekrijte aluminijskom folijom i pecite još pola sata. Prohlađen kolač stavite u hladnjak da se potpuno stegne i tek onda ukloniti stranice kalupa. 

Nema komentara:

Objavi komentar