loading...

petak, 20. siječnja 2017.

Krokambuš


POTREBNO JE 
ZA KORU 
3 jajeta, 1 vanilin šećer, 60 g šećera, 60 g brašna
ZA FIL
1 l slatkog vrhnja, 200 g šećera
ZA KARAMEL
300 g šećera u prahu, malo vode
ZA KESTEN MASU
1 kg kesten pirea, 300 g šećera

PRIPREMA 
Ulupajte bjelanca, šećer i vanilin šećera, dodajte žumanjke i brašno, pa sjedinite. Pecite koru oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Kesten zamijesite sa šećerom, pa od 800 g smjese napravite pogačice i kupice. Svaki komad stavite na čačkalicu i držite u zamrzivaču pola sata. Skuhajte karamel od šećera i vode, pa u njega umačite ukrase na čačkalicama. Pogačice odmah zalijepite na zidove kalupa premazanog uljem u koji ste prethodno stavili koru, pa tučenim vrhnjem i ostatkom kestena napunite sredinu torte. Skinite obruč, a tortu ukrasite pavlakom, kupolice i obojanim karamelom.

Nema komentara:

Objavi komentar