loading...

srijeda, 4. siječnja 2017.

NUTELLA CAKE POPSI I MINI DEKORACIJE



Vjerovatno ste već primjetili kako su Cake Popsi sve popularniji, pogotovo na dječijim rođendanima i drugim prigodama. Jednostavno, oni su moderna slastica današnjeg vremena sa kojom nema prljanja prsiju ili čak pribora, jer su praktični kao lizalice. Vjerovatno vam sam naziv Nutella Cake Popsi govori da se radi o finoj slastici. Zahvaljujući kalupu za popse koji sadrži i štapiće, veoma brzo i jednostavno su nastali Nutella cake popsi koje je bilo potrebno samo dekorirati. Dalje je uslijedilo igranje sa čokoladama u boji od naranče, jagode, pistacija i limuna, koje su popsima upotpunile dodatni okus zboj svoje arome. Posipi u raznim oblicima i bojama su poslužili kao šećer na kraju i tako su pridoneli završnom izgledu. Kalup za popse, čokolade u bojama i sa aromama, kao i razne posipe možete pronaći na stranici Sve i svašta. Od popsa možete napraviti i razne likove, tako da je sve stvar mašte, pokušajte i vi napraviti svoje popse.

SASTOJCI
  • CAKE POPSI:
  • 2 jaja
  • 50 gr šećera
  • 74 gr maslaca ili margarina
  • 65 gr Nutelle
  • 95 gr brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • DEKORACIJA:
  • 100 gr čokolade od limuna
  • 100 gr čokolade od pistacija
  • 100 gr čokolade od naranče
  • 100 gr čokolade od jagode
  • ulje za čokoladu
  • posipi u raznim oblicima i bojama

NUTELLA CAKE POPSI + DEKORACIJE

1. Prvo otopite maslac i ostavite da se rashladi.
2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
3. U žumanjke dodajte šećer i pjenasto izradite.
4. Dodajte Nutellu i maslac, te sjedinite.
5. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u pripremljene sastojke, najmanjom brzinom miksera sjedinite sve.
6. Dodajte čvrsto izrađene bjelanjke i lagano pomiješajte kuhačom ili špatulom.

Kalup za Cake Popse malo pouljite i sa vrećicom za ukrašavanje bez nastavka, utiskajte smjesu u udubine kalupa.


Drugi dio kalupa sa rupicama isto lagano pouljite i poklopite smjesu, te kalup učvrstite sa štipaljkama da se ne pomjera. Kalup za popse možete pronaći ovdje.

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
10. Primjetit ćete da je malo biskvita izašlo kroz rupice kalupa, ali to tako treba biti. Ostavite sve da se ohladi.

Pažljivo odvojite poklopac kalupa, a onda možete nastaviti vaditi na tacnu popse, koji će se odvajati bez problema.

U posudu stavite 100 gr čokolade sa 3-4 žlice ulja i istopite na pari.
13. Štapić umočite u čokoladu i postavite ga u kuglicu.


Stavite kuglice sa štapićima u frižider na nekih 10-tak minuta da se čokolada stegne, tako će kuglice na štapićima biti stabilnije.
15. Kuglicu cijelu umačite u čokoladu zatim ubodite u neku posudu ili čašu sa šećerom kristalom.

Kada završite sa slijedećom kuglicom vratite se na prethodnu da bi posipali dekoraciju, jer će se taman čokolada lagano početi stezati da se perlica zaljepi, a opet da ne propadne u čokoladu.

Ponovite postupak sa ostalim vrstama čokolada, tako da dobijete boje i arome jagode, pistacija, limuna i naranče, koje možete pronaći ovdje.
18. Posipe u raznim bojama i oblicima pogledajte ovdje.
19. Stavite popse u frižider da se čokolada stegne.
20. Ukoliko želite popse nekome pokloniti, pronaći ćete u setu sa kalupom vrećice koje stavite na gotove popse, zavežete mašnicu i slatki poklončić je spreman kao iznenađenje.



Nema komentara:

Objavi komentar