Sastojci
- 150 g brašna
- 3 žumanjca
- 1 žlica kiselog vrhnja 20 %
- 1 žlica šećera
- 1 žlićica rakije od rozi
- 1 žlica bijelog vina
- korica naranče + limun
Priprema
- 1.Sve skupa se umijesiti u glatko tijesto i ostaviti u frižideru sat- dva. Bitno je da se ne dodaje previše brašna.
- 2.Podjeliti tijesto na manje komade i svaki komad valjkom tanjiti na debljinu od 3 mm. Pritom morate dodavati minimalnu količinu brašna jer se tijesto ljepi.
- 3.Nožem s kolutom za rezanje tijesta režite trake širine 3 cm (više-manje po želji) i dužine 7 cm te deblje po sredini zasjecite nožem.
- 4.U vrelo ulje stavljati par komada koje se prže s jedne i s druge strane. Prže se oko 30 sec sa svake strane. Potrebno je smanjivati jačinu vatre da hrstule ne bi zagorile.
- 5.Gotove posuti šećerom u prahu
- 1.
- Za prženje
- 1/2 l ulja
- Posipanje
- šečer u prahu
Nema komentara:
Objavi komentar