loading...

petak, 20. siječnja 2017.

Hrstule


Sastojci

  • 150 g brašna
  • žumanjca
  • 1 žlica kiselog vrhnja 20 %
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlićica rakije od rozi
  • 1 žlica bijelog vina
  • korica naranče + limun
  • Priprema

    1. 1.
      Sve skupa se umijesiti u glatko tijesto i ostaviti u frižideru sat- dva. Bitno je da se ne dodaje previše brašna. 
    2. 2.
      Podjeliti tijesto na manje komade i svaki komad valjkom tanjiti na debljinu od 3 mm. Pritom morate dodavati minimalnu količinu brašna jer se tijesto ljepi.
    3. 3.
      Nožem s kolutom za rezanje tijesta režite trake širine 3 cm (više-manje po želji) i dužine 7 cm te deblje po sredini zasjecite nožem. 
    4. 4.
      U vrelo ulje stavljati par komada koje se prže s jedne i s druge strane. Prže se oko 30 sec sa svake strane. Potrebno je smanjivati jačinu vatre da hrstule ne bi zagorile. 
    5. 5.
      Gotove posuti šećerom u prahu
  • Za prženje
  • 1/2 l ulja

Nema komentara:

Objavi komentar