Sastojci
- oko 1 kg crvenih rog paprika (6-7 kom)
- 500 g svježeg sira
- 150 g gaude
- 3 jaja
- 50 g parmezana
- 3-4 žlice kiselog vrhnja
- 1 režanj češnjaka
Priprema
- 1.Oprati paprike i očistiti ih od koštica kroz mali otvor na vrhu.Obrisati ih kuhinjskim ručnikom, ovo je važno jer će se ljepše ispeći.
- 2.Pomiješati u posudi svježi sir , naribanu gaudu, dodati nariban svježi parmezan i sitno isjeckan češnjak .Umiješati jedno po jedno jaje , dodati na kraju 1-2 žlice kiselog vrhnja. Smjesa će izgledati malo rijetka, ali ne brinite , tokom pečenja , jaja se koaguliraju i povežu smjesu u čvrst nadjev .
- 3.Složite paprike na pleh , možete ga obložiti papirom za pečenje. Stavite peći u pećnicu na 160 * C na 15 minuta , a zatim paprike preokrenite i zapecite s gornje strane.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar