loading...

petak, 20. siječnja 2017.

Rog paprika punjena sirom


Sastojci

  • oko 1 kg crvenih rog paprika (6-7 kom)
  • 500 g svježeg sira
  • 150 g gaude
  • jaja
  • 50 g parmezana
  • 3-4 žlice kiselog vrhnja
  • 1 režanj češnjaka
  • Priprema

    1. 1.
      Oprati paprike i  očistiti ih od koštica  kroz mali otvor na vrhu.Obrisati ih kuhinjskim ručnikom, ovo je važno jer će se ljepše ispeći.
    2. 2.
      Pomiješati u posudi svježi sir , naribanu gaudu, dodati nariban svježi parmezan i  sitno isjeckan češnjak .Umiješati jedno po jedno jaje , dodati na kraju 1-2 žlice kiselog vrhnja. Smjesa će izgledati malo rijetka, ali ne brinite , tokom pečenja , jaja se koaguliraju i povežu smjesu u čvrst nadjev .  

    3. 3.
      Složite paprike na pleh , možete ga obložiti papirom za pečenje. Stavite peći u pećnicu na 160 * C na 15 minuta , a zatim paprike preokrenite i zapecite s gornje strane.

Nema komentara:

Objavi komentar