loading...

petak, 6. siječnja 2017.

Pecivo koje vraca nadu



Potrebni sastojci:

100 gr maslaca
3,5 dcl mlijeka
50 gr svjezeg kvasca
1 dcl secera
1/2 – 1 cajna kasika kardamome { po zelji}
500 gr brasna
Jaje za premazivanje
Zuta marmelada ili krema od vanilije

Postupak:

U toplom mlijeku otopiti kvasac
U to dodati kardamom, maslac i secer
Zatim dodati brasno i umijesiti
Ostaviti na toplom dok ne naraste
Premijesiti na malo brasna na stolu
Formirati loptice i redati ih na papir za pecenje
Kad su odstojale desetak minuta, namazati ih razmucenim jajetom
Na vrhu makazama napraviti prorez
Napuniti ih kremom od vanilije ili marmeladom
Pustiti da jos nadodju. Sto duze budu nadolazila, to ce pecena biti spuzvastija i meksa.
Staviti u zagrijanu rernu
Peci petnaestak minuta dok ne dobiju lijepu rumenu boju
Tople posuti secerom u prahu

Nema komentara:

Objavi komentar