loading...

petak, 20. siječnja 2017.

Mekana i socna pita od jabuka


Sastojci

  • 5 jaja
  • 1.5 solja secera
  • pola solje mleka
  • 1 solja ulja
  • 2 solje brasna
  • kesica praska za peciva
  • Nadev
  • 2 kg jabuka ( krupniji )
  • 200 g secera
  • malo Cimeta mljevenog Podravka
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • Priprema

    1. 1.
      Dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo. Polivinu testa sipati u podmazanu i brasnom posutu tepsiju i  staviti da se malo zapece.
    2. 2.
      Za nadev ocistiti i izrendati jabuke, pomesati ih sa secerom i dinstati dok sav sok ne ispari Dodati cimet i vaniliju secer, promesati i pazljivo sipati na testo. Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolac u pecnicu. Peci do kraja. Proveriti sa cackalicom. Peci na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pecnici.
    Pecen i ohladjen kolac seci na kocke, a po zelji posuti sa secerom u prahu

Nema komentara:

Objavi komentar