loading...

nedjelja, 22. siječnja 2017.

Bijela pistaci torta



Sastojci

  • JOS
  • oko 200 ml mleka(za natapanje kora)
  • dekoracija po zelji(umucena slatka pavlaka,rastopljena cokolada,pistaci,rendana cokolada......)
  • Priprema

    1. 1.
      BISKVIT:
      Dobro umutite zumanca sa secerom,vanil secerom i vodom,pa dodajte brasno,griz i kokos.Zatim lagano sjedinite sa ulupanim belancima.
      Testo sipajte u podmazan i brasnom posut kalup(ili oblozite kalup sa papirom za pecenje) za tortu (R-24cm) i pecite 25 minuta na 180 stepeni.
      Peceni biskvit,ostavite na resetki da se hladi,najmanje 2 sata,a zatim ga presecite tako da dobijete 3 kore.
    2. 2.
      FIL:
      Od potrebne količine mleka,oduzmite 1dl i umešajte puding,a ostatak mleka stavite sa šećerom  u šerpicu na šporet da prokuva,a onda sklonite sa vatre,umešajte puding,promešajte i vratite na šporet,mešati svo vreme sa žicom na tihoj vatri dok se ne zgusne,pa dodajte aromu vanile i ostavite da se ohladi i promesati s vremena na vreme,da bi se izbeglo pojavljivanje korice na pudingu.
      Umutiti slatku pavlaku pa umesati u ohladjen puding i mutiti mikserom par minuta da se krema lepo sjedini.
      Dodati pistace i belu cokoladu(malo pistaca mozete ostaviti za dekoraciju) i promesati pa podeliti na 3 dela.

    3. 3.

      Kore natopiti sa mlekom i filovati sa kremom,a kasnije i celu tortu premazati sa kremom u tanjem sloju.

    4. 4.
      Tortu dekorisite po zelji...
      Ja sam radila obruc od bele cokolade koju sam izlivala na papirnu cipku,odgore sam posebno umutila slatku pavlaku i sa spricem dekorisala i posula sa pistacima i rendanom belom cokoladom i stavila malo listica nane.

Nema komentara:

Objavi komentar