Sastojci
- BISKVIT
- 6 jaja
- 2 kasike brasna
- 3 kasike griza
- 3 kasike kokosa
- 6 kasika secera
- 1 vanil secer
- 3 kasike hladne vode
- KREMA
- 1 puding od vanile
- 3 dl mleka
- 1 kasikica arome vanile
- 3 kasike secera
- 300ml slatke pavlake
- 80g mlevenih przenih pistaca
- 100g krupno rendane bele cokolade
- JOS
- oko 200 ml mleka(za natapanje kora)
- dekoracija po zelji(umucena slatka pavlaka,rastopljena cokolada,pistaci,rendana cokolada......)
Priprema
- 1.BISKVIT:Dobro umutite zumanca sa secerom,vanil secerom i vodom,pa dodajte brasno,griz i kokos.Zatim lagano sjedinite sa ulupanim belancima.Testo sipajte u podmazan i brasnom posut kalup(ili oblozite kalup sa papirom za pecenje) za tortu (R-24cm) i pecite 25 minuta na 180 stepeni.Peceni biskvit,ostavite na resetki da se hladi,najmanje 2 sata,a zatim ga presecite tako da dobijete 3 kore.
- 2.FIL:Od potrebne količine mleka,oduzmite 1dl i umešajte puding,a ostatak mleka stavite sa šećerom u šerpicu na šporet da prokuva,a onda sklonite sa vatre,umešajte puding,promešajte i vratite na šporet,mešati svo vreme sa žicom na tihoj vatri dok se ne zgusne,pa dodajte aromu vanile i ostavite da se ohladi i promesati s vremena na vreme,da bi se izbeglo pojavljivanje korice na pudingu.Umutiti slatku pavlaku pa umesati u ohladjen puding i mutiti mikserom par minuta da se krema lepo sjedini.Dodati pistace i belu cokoladu(malo pistaca mozete ostaviti za dekoraciju) i promesati pa podeliti na 3 dela.
- 3.
Kore natopiti sa mlekom i filovati sa kremom,a kasnije i celu tortu premazati sa kremom u tanjem sloju. - 4.Tortu dekorisite po zelji...Ja sam radila obruc od bele cokolade koju sam izlivala na papirnu cipku,odgore sam posebno umutila slatku pavlaku i sa spricem dekorisala i posula sa pistacima i rendanom belom cokoladom i stavila malo listica nane.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar