loading...

subota, 21. siječnja 2017.

Baklava sa suhim šljivama


Sastojci

  • Potrebno:
  • 500 g kora za baklavu
  • 500 g suvih sljiva
  • 300 g sjeckanih oraha
  • vanilin secera
  • 2 kasike kristal secera
  • 100 g margarina
  • 1 dl ulja

  • Za agdu:
  • 3 solje vode
  • 3 solje secera
  • limun
  • Priprema

    1. 1.
      -Rernu ukljuciti na 180 stepeni.
      -Pomjesati sjeckane orahe sa obe vrste secera.
      -Na laganoj vatri istopiti margarin i dodati ulje.
    2. 2.
      Suve sljive potopiti u vodu i staviti da prokuvaju.
      Kuvati 5 minuta, skloniti ih sa vatre i ohladiti.
      Ohladjenim sljivama izvaditi kospe.
    3. 3.
      Za agdu, pomjesati vodu i secer i staviti da se kuva.
      Kad provri, kuvati 10 minuta i dodati isjecen limun.
      Agdu odloziti na hladjenje.

    4. 4.
      Nacin slaganja:
      Jednu koru premazati sa kasikom istopljenog margarina, preko staviti drugu koru, takodje
      je premazati, pa staviti trecu koru i posuti je orasima.Pri samoj ivici poredjati sljive jednu do druge, urolati, isjeci na velicinu kolaca i sloziti u podmazan pleh.
      Na isti nacin filovati i ostale kore.
    5. 5.
      Peci oko 35 minuta, da baklava fino porumeni.
      Kad je peceno, odmah preliti ohladjenom agdom i odloziti na hladno mjesto.

Nema komentara:

Objavi komentar