OSNOVNO TESTO
POTREBNO JE
125 g margarina,
125 g margarina,
250 ml vode,
125 g brana,
4 jaja,
prstohvat soli
PRIPREMA
Margarin, zajedno s vodom i solju, rastopite u šerpici na umerenoj temperaturi, dodajte brašno, dobro promešajte i sklonite s ringle. Ohlađenom testu, uz stalno mešanje, dodajte umućena jaja. Špric napunite testom i iz šprica direktno na pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo. Vodite računa da između krofnica ima dovoljno razmaka. Pecite krofne u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta, snizite temperaturu, pa pecite jo pet minuta. Ohladite ih, podelite na pola i napunite različitim kremovima
PRIPREMA
Margarin, zajedno s vodom i solju, rastopite u šerpici na umerenoj temperaturi, dodajte brašno, dobro promešajte i sklonite s ringle. Ohlađenom testu, uz stalno mešanje, dodajte umućena jaja. Špric napunite testom i iz šprica direktno na pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo. Vodite računa da između krofnica ima dovoljno razmaka. Pecite krofne u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta, snizite temperaturu, pa pecite jo pet minuta. Ohladite ih, podelite na pola i napunite različitim kremovima
OSNOVNI KREM
POTREBNO JE
kesica pudinga od vanile, 500 ml mleka, 4 kaike šećera, 200 g margarina
PRIPREMA
Puding prašak pomešajte sa 100 ml mleka, dobro umutite, dodajte u šerpu sa šećerom i ostalim mlekom i kuvajte pet minuta. Puding ohladite, ali ga s vremena na vreme promešajte da se ne napravi korica na površini. Margarin otopite i onda ga zajedno s pudingom umutite.
POTREBNO JE
kesica pudinga od vanile, 500 ml mleka, 4 kaike šećera, 200 g margarina
PRIPREMA
Puding prašak pomešajte sa 100 ml mleka, dobro umutite, dodajte u šerpu sa šećerom i ostalim mlekom i kuvajte pet minuta. Puding ohladite, ali ga s vremena na vreme promešajte da se ne napravi korica na površini. Margarin otopite i onda ga zajedno s pudingom umutite.
Izvor: zena.blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar