loading...

srijeda, 7. prosinca 2016.

Dijamantske šnite

DIJAMANTSKE ŠNITE
POTREBNO JE
ZA KORU 
100 g stonog margarina, 12 kašika šećera, 200 ml kisele vode, 8 kašika mlevenih oraha, 300 g brašna, prašak za pecivo 
ZA FIL 
250 g margarina, 150 g šećera u prahu, 150 g posnog mlevenog keksa, narendana korica limuna, 100 ml vode, 220 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 200 g posne čokolade, kesica posnog šlaga



PRIPREMA
Umutite kašikom šećer s otopljenim margarinom, kiselom vodom, orasima, brašnom i praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh i ispecite koru na 180 stepeni. Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte keks i koricu limuna. Odvojeno zagrejte vodu sa šećerom i, kad se šećer otopi, dodajte čokoladu. Kad se i čokolada otopi, ubacite orahe i keks, pa sve dobro sjedinite. Prohladite smesu, te je sjedinite sa prvom smesom. Ako bude previše gusto, dodajte malo kisele vode. Koru premažite tankim slojem umućenog šlaga, preko nanesite fil, premažite šlagom i ukrasite.


Izvor:zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar