DIJAMANTSKE ŠNITE
POTREBNO JE
ZA KORU
100 g stonog margarina, 12 kašika šećera, 200 ml kisele vode, 8 kašika mlevenih oraha, 300 g brašna, prašak za pecivo
ZA FIL
250 g margarina, 150 g šećera u prahu, 150 g posnog mlevenog keksa, narendana korica limuna, 100 ml vode, 220 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 200 g posne čokolade, kesica posnog šlaga
POTREBNO JE
ZA KORU
100 g stonog margarina, 12 kašika šećera, 200 ml kisele vode, 8 kašika mlevenih oraha, 300 g brašna, prašak za pecivo
ZA FIL
250 g margarina, 150 g šećera u prahu, 150 g posnog mlevenog keksa, narendana korica limuna, 100 ml vode, 220 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 200 g posne čokolade, kesica posnog šlaga
PRIPREMA
Umutite kašikom šećer s otopljenim margarinom, kiselom vodom, orasima, brašnom i praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh i ispecite koru na 180 stepeni. Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte keks i koricu limuna. Odvojeno zagrejte vodu sa šećerom i, kad se šećer otopi, dodajte čokoladu. Kad se i čokolada otopi, ubacite orahe i keks, pa sve dobro sjedinite. Prohladite smesu, te je sjedinite sa prvom smesom. Ako bude previše gusto, dodajte malo kisele vode. Koru premažite tankim slojem umućenog šlaga, preko nanesite fil, premažite šlagom i ukrasite.
Umutite kašikom šećer s otopljenim margarinom, kiselom vodom, orasima, brašnom i praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh i ispecite koru na 180 stepeni. Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte keks i koricu limuna. Odvojeno zagrejte vodu sa šećerom i, kad se šećer otopi, dodajte čokoladu. Kad se i čokolada otopi, ubacite orahe i keks, pa sve dobro sjedinite. Prohladite smesu, te je sjedinite sa prvom smesom. Ako bude previše gusto, dodajte malo kisele vode. Koru premažite tankim slojem umućenog šlaga, preko nanesite fil, premažite šlagom i ukrasite.
Izvor:zena.blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar