Sastojci
- Prhko tijesto:
- 100 g mljevenih oraha
- 100 g šećera u prahu /manje više po ukusu
- pola vrećice Prašak za pecivo Docela
- 1 manje jaje
- 120 g krem punomasnog sira
- 130 g otopljenog margarina
- cca 150 g integralnog brašna
- cca 250 g Pšenično glatko brašno Podravka
- korica limuna i naranče
- par kapi ekstrakta od ruma
- 1 1 Limun šećer Dolcela
Priprema
- PRHKO TIJESTO
- 1.Samljeti orahe, dodati sve začine, šećer u prahu, otopljeni margarin, jaje i krem sir.Polako dodatavati prosijano brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli....tijesto treba biti mekano, ali opet da se može oblikovati.... stavila sam oko 400 g brašna.Tijesto oblikovati u pravokutnik i ostaviti u hladnjaku par sati. Najbolje bi bilo preko noći.
- SUŠENE SMOKVE
- 1.Sušene smokve izrezati na komadiće i zaliti sa amaretom, sokom od jedne naranče te dodati šećer u prahu. Ostaviti par sati da se smokve namoče (najbolje preko noći).
- PUNJENJE
- 1.Pekmez od smokava pomiješati sa šećerom u prahu, ekstraktom ruma, par kapi limunova soka i mljevenim orasima.
- OBLIKOVANJE KEKSIĆA
- 1.Uzeti komad tijesta i oblikovati ga u kuglicu...promjera cca 1,5 cm. Prstom udubiti sredinu kao na slici.
2.Dodati trećinu žličice punjenja u udubljenje.- 3.Staviti par komadića smokava na vrh.
- 4.Peći u pećnici na 200 stupnjeva oko 15 min. Keksići ne smiju potamniti.
- Izvor.colinarka.
- SMOKVE
- 100 g sušenih smokava
- 3 žlice amareta
- 1 naranča sok
- po želji šećer u prahu
- PUNJENJE
- 100 g marmelade od smokava
- 50 g mljevenih oraha
- po želji šećer u prahu
- Limun šećer Dolcela -ekstrakt vanilije po ukusu
Nema komentara:
Objavi komentar