Sastojci
16 osoba- BISKVIT
- 8 jaja
- 6 žlica šećera
- 250g margarina
- 200g čokolade za kuhanje
- 7 žlica mljevenih oraha
- 6 žlica prosijanog brašna
- 1 vrećica Praška za pecivo Docela
Priprema
- BISKVIT
- 1.Dobro pjenasto umiješati jaja sobne temperature i šećer. Na laganoj vatri otopiti margarin i čokoladu te dodati u smjesu jaja i šećera. Lagano dodavati mljevene orahe i prosijano brašno te na kraju prašak za pecivo. Peći u većem kalupu (28 cm) na 200 stupnjeva (kalup namastiti margarinom i brašnom da se ne zalijepi), oko 30 minuta.
- KREMA
- 1.15 minuta nakon što ste stavili biskvit u pećnicu, staviti vrhnje da se zagrijava na paru. Kad se zagrije (NE SMIJE PROKUHATI!) dodati razlomljenu čokoladu za kuhanje i miješati dok se ne otopi. Kada se otopi maknuti s vatre i još malo miješati dok biskvit ne bude gotov.
- NADJEV
- 1.Kada je biskvit gotov, premažite ga džemom od miješanog voća te zatim prelijte pripremljenom kremom (NE samo izliti iz posude u kalup već vaditi s velikom žlicom za juhu i lagano lijevati u kalup po biskvitu da se ne bi stvorili mjehurići). Potrebno je da nekoliko sati stoji na sobnoj temperaturi te zatim oko 5-6 sati u hladnjaku stoga je idealna priprema dan ranije. Ovo na slici je izgled u kalupu prije hlađenja.
2.Ukrasiti po želji.- Izvor:coolinarka.com
- NADJEV
- 3 žlice Džema miješano voće Podravka
- KREMA
- 1 litar slatko vrhnje za šlag
- 600 g čokolade za kuhanje
Nema komentara:
Objavi komentar