loading...

nedjelja, 4. prosinca 2016.

Jaako čokoladna torta

Sastojci

  16 osoba
  • BISKVIT
  • jaja
  • žlica šećera
  • 250g margarina
  • 200g čokolade za kuhanje
  • 7 žlica mljevenih oraha
  • 6 žlica prosijanog brašna
  • 1 vrećica Praška za pecivo Docela
  • Priprema

    1. BISKVIT
    2. 1.
       Dobro pjenasto umiješati jaja sobne temperature i šećer. Na laganoj vatri otopiti margarin i čokoladu te dodati u smjesu jaja i šećera. Lagano dodavati mljevene orahe i prosijano brašno te na kraju prašak za pecivo. Peći u većem kalupu (28 cm) na 200 stupnjeva (kalup namastiti margarinom i brašnom da se ne zalijepi), oko 30 minuta.
    3. KREMA
    4. 1.
      15 minuta nakon što ste stavili biskvit u pećnicu, staviti vrhnje da se zagrijava na paru. Kad se zagrije (NE SMIJE PROKUHATI!) dodati razlomljenu čokoladu za kuhanje i miješati dok se ne otopi. Kada se otopi maknuti s vatre i još malo miješati dok biskvit ne bude gotov.
    1. NADJEV
    2. 1.
      Kada je biskvit gotov, premažite ga džemom od miješanog voća te zatim prelijte pripremljenom kremom (NE samo izliti iz posude u kalup već vaditi s velikom žlicom za juhu i lagano lijevati u kalup po biskvitu da se ne bi stvorili mjehurići). Potrebno je da nekoliko sati stoji na sobnoj temperaturi te zatim oko 5-6 sati u hladnjaku stoga je idealna priprema dan ranije. Ovo na slici je izgled u kalupu prije hlađenja.
    2.
    Ukrasiti po želji.
  • Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar