loading...

subota, 3. prosinca 2016.

Jelkin kolač

Sastojci za biskvit:
  • 5 jaja
  • 150 gr šećera
  • 150 gr oraha
  • 1 vanilin šećer ( 10 gr )
  • 2 rebra čokolade za kuvanje ( 40 gr )
  • 2 kašike brašna
  • malo ruma i ribane korice limuna
  • 1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
  • malo mleka da se poprska biskvit
Krem:
  • 750 ml mleka
  • 200 gr šećera
  • 1 vanilin šećer ( 10 gr )
  • 100 gr gustina
  • 150 gr margarina
  • 300 ml slatke pavlake
Još:
  • 1 paket lisnatog testa
Priprema:
Ugrejati rernu na 200 stepeni.
Razvući oba testa, izbockati i peći na obrnutom plehu 15 minuta.
Ulupati belanca.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, koricom limuna, praškom za pecivo, rumom, brašnom i ribanom čokoladom.
Sve sjediniti varjačom.
Za to vreme zagrejati rernu i posle pečenja lisnatog testa smanjiti na 170 pa uliti smesu u podmazan pleh ( dimenzije 36 x 20  ili približne ), pa peći oko 30 minuta.
Pečen i ohladjen biskvit isprskati mlekom.
600 ml mleka staviti da provri sa šećerom i vanilin šećerom, a ostatak mleka i gustin pomešati i kada mleko provri zakuvati, pa mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa skroz ohladiti.
Ulupati margarin penasto pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Ulupati slatku pavlaku i dodati kremu.
Na prvu lisnatu koru naneti pola krema, pa biskvit, ostatak krema i poklopiti sa drugim lisnatim testom.
Kolač na kraju po želji posuti šećerom u prahu.
Prijatno. 
Izvor:domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar