loading...

četvrtak, 1. prosinca 2016.

Čoko plazma torta

Sastojci

  • Kora: 4 jajeta
  • 1,5 kašika brašna
  • 1/2 Praška za pecivo Dolcela
  • 0,5 l čokoladnog mleka za prelivanje
  • (peći tri ovakve kore)
  • Fil: 500 gr šlaga
  • 7 dcl gazirane kisele vode
  • 3 kisele pavlake
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 g mlevene plazme
  • Priprema

    1. 1.

      Kora:                                                                 
      Belanca umutiti penasto, dodati šećer, smanjiti           
      brzinu miksera i dodati jedno po jedno žumance.        
      Kašikom lagano umešati brašno i prašak za pecivo.      
      Nasuti u nauljen i brašnom posut pleh i peći na          
      200Co oko 15 minuta (dok ne dobije lepu zlatnu        
      boju - ako je čačkalica zabodena u testo suva i         
      čista kad se izvadi - testo je gotovo). Još je            
      jednostavnije ako se koristi papir za pečenje.           
      Peći tri ovakve kore. Svaku koru natopiti sa                
      6-10 kašika čokoladnog mleka.                          
      Fil:                                                                     
      Umutiti sav šlag sa kiselom vodom (nešto manje  
      vode nego što piše na uputstvu), dodati kiselu         
      pavlaku, šećer u prahu. Od ukupne količine fila
      odvojiti 6-7 kašika i pomešati sa mlevenom plazmom.
      Ostatak koristiti za filovanje i ukrašavanje torte.
      Redosled filovanja: Kora, šlag, kora, fil sa plazmom,
      šlag, kora, fil sa plazmom, šlag.

    Posluživanje

    Prelepa je za porodična okupljanja i praznike!
  • Izvor recepta:zakuvavanje.org

Nema komentara:

Objavi komentar