Kora:
Belanca umutiti penasto, dodati šećer, smanjiti
brzinu miksera i dodati jedno po jedno žumance.
Kašikom lagano umešati brašno i prašak za pecivo.
Nasuti u nauljen i brašnom posut pleh i peći na
200Co oko 15 minuta (dok ne dobije lepu zlatnu
boju - ako je čačkalica zabodena u testo suva i
čista kad se izvadi - testo je gotovo). Još je
jednostavnije ako se koristi papir za pečenje.
Peći tri ovakve kore. Svaku koru natopiti sa
6-10 kašika čokoladnog mleka.
Fil:
Umutiti sav
šlag sa kiselom vodom (nešto manje
vode nego što piše na uputstvu), dodati kiselu
pavlaku, šećer u prahu. Od ukupne količine fila
odvojiti 6-7 kašika i pomešati sa mlevenom plazmom.
Ostatak koristiti za filovanje i ukrašavanje torte.
Redosled filovanja: Kora, šlag, kora, fil sa plazmom,
šlag, kora, fil sa plazmom, šlag.
Nema komentara:
Objavi komentar