BIJELI ČOKOLADNI KOLAČ
POTREBNO JE
50 g maslaca, 120 g šećera, 50 g čokolade
POTREBNO JE
50 g maslaca, 120 g šećera, 50 g čokolade
ZA FIL 200 g šećera, kašika meda, 100 g oraha, 50 g čokolade, 2 jajeta, kesica vanilin šećera, kašika brašna, pola kašičice praška za pecivo, 300 g bele čokolade, 300 ml slatke pavlake, kesica pudinga od vanile, 400 ml mleka
ZA PRELIV 100 g čokolade
PRIPREMA
Zagrejte maslac, šećer, čokoladu i med. Kad se čokolada rastopi, dodajte seckane orahe i dobijenu smesu ostavite da se ohladi. Umutiti jaja sa vanilin šećerom, sipajte brašno izmešano sa praškom za pecivo, pa sjedinite sa ohlađenom smesom. Preručite je u podmazani okrugli kalup prečnika oko 20 centimetra. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. Za fil skuvajte puding od vanile sa šećerom i mlekom. Belu čokoladu rastopite. Umutite šlag od slatke pavlake i umešajte je u ohlađeni puding. Na kraju sastavite sa rastopljenom čokoladom i rasporedite preko ohlađene kore. Kolač prelijte rastopljenom čokoladom i stavite u zamrzivač da stoji oko četiri sata da se stvrdne.
PRIPREMA
Zagrejte maslac, šećer, čokoladu i med. Kad se čokolada rastopi, dodajte seckane orahe i dobijenu smesu ostavite da se ohladi. Umutiti jaja sa vanilin šećerom, sipajte brašno izmešano sa praškom za pecivo, pa sjedinite sa ohlađenom smesom. Preručite je u podmazani okrugli kalup prečnika oko 20 centimetra. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. Za fil skuvajte puding od vanile sa šećerom i mlekom. Belu čokoladu rastopite. Umutite šlag od slatke pavlake i umešajte je u ohlađeni puding. Na kraju sastavite sa rastopljenom čokoladom i rasporedite preko ohlađene kore. Kolač prelijte rastopljenom čokoladom i stavite u zamrzivač da stoji oko četiri sata da se stvrdne.
Nema komentara:
Objavi komentar