loading...

ponedjeljak, 5. prosinca 2016.

Kolač s limunom

KOLAČ S LIMUNOM
POTREBNO JE
ZA TESTO
220 g oštrog brašna, malo soli, 120 g maslaca, 80 g šećera, 1 jaje, kašika kisele pavlake
ZA FIL
4 žumanca, 5 kašika gustina, 1 l mleka, 4 kašike šećera, sok i strugana kora jednog limuna, 250 g maslaca ili margarina
ZA ŠAM
4 belanceta, 250 g šećera

PRIPREMA
U vrelo mleko dodajte umućena žumanca sa šećerom i gustinom, skuvajte krem i ostavite da se hladi. Umutite penasto maslac s korom i sokom limuna, pa sjedinite s hladnim kremom. Od svih sastojaka zamesite prhko testo, pa ga uvijte u prianjajuću foliju i stavite na pola sata u frižider. Ohlađeno testo razvijte na 2-3 mm debljine i pažljivo prebacite u podmazan pleh. Prstima utisnite uz dno i ivice pleha, spojte pukotine, pa izbockajte viljuškom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Dok se hladi, umutite belanca u čvrst šne, dodajte šećer, pa mutite dok se šećer ne otopi. Napunite kolač žutim kremom, odozgo kašikom rasporedite šam, kuvari kažu mareng masu, pa pitu stavite u vrelu rernu na dva minuta da šam odozgo potamni.




Izvor:zena.bilc.rs

Nema komentara:

Objavi komentar