loading...

četvrtak, 1. prosinca 2016.

Ptofitelore

POTREBNO JE
Za testo: 130 ml vode, 40 g maslaca ili margarina, prstohvat soli, 90 g brašna, 2 jajeta
Krem: 250 ml mleka, puding sa ukusom vanile, 50 g šećera, 20-30 g margarina, kesica šlaga, čokolada za prelivanje od 100 g

PRIPREMA
Za testo vodu, maslac i so stavite da provri. Dodajte brašno i mešajte dobro dok masa ne počne da se odvaja od ivica posude, skloniti sa vatre. Kad se masa prohladi umešate jedno po jedno jaje i odmah kašičicom formirajte loptice u pleh za pečenje (nepuna kašičica). Bitno je da se testo ne ohladi skroz pre početka pečenja. Stavite pleh u rernu i pecite na 175C oko 20 minuta. Za fil: stavite mleko da provri sa šećerom i dodajte razmućeni puding. U puding umešajte margarin i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite šlag i ostavite u frižider. Kasnije, kada se sve ohladi, ubacite šlag u puding i izmešajte. Punite profiterole filom, špricom ili ih secite na pola i filujte kašičicom. Naređajte u posudu i prelijte otopljenom čokoladom

Izvor:zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar