Sastojci
- 50o g svježeg sira
- 200 g mljevenog maka
- 40o g očišćenih naribanih jabuka
- 250 g mljevenih oraha
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 2 jaja
- 400 g šećera
- 1 vanilin šećer
- malo cimeta
- 500 g gotovih kora za savijače
- 250 g maslaca
- malo mlijeka
Priprema
- 1.* Svježi sir pomiješati s jajima i 100 g šećera.* Mak pomiješati s vanilin šećerom i 100 g šećera .* Orahe pomiješati sa 100 g šećera.* Jabuke pomiješati s cimetom i preostalim šećerom.
- 2.U malo toplog mlijeka pomiješati smjesu od maka, te u posebnu zdjelu također i orahe umiješati u malo toplog mlijeka (čisto da bude lakše za mazanje, paziti da ne bude prerijetko pa mlijeko dodavati postepeno).
- 3.Duboki lim za pečenje premazati s malo omekšanog maslaca.
- 4.Slagati redom:- prvo dvostruki sloj kora koji ste prelili s malo otopljenog maslaca, pa na to staviti smjesu od oraha i preliti s nekoliko žlica vrhnja za kuhanje- opet dvostruki sloj kora preliven maslacem, na koji ide nadjev od sira- dvostruki sloj kora preliven maslacem, smjesa od maka koja se prelije s nekoliko žlica vrhnja za kuhanje- i još jednom dvostruki sloj kora preliven maslacem, smjesa od jabuka- sve završiti dvostrukim slojem kora koji se prelije preostalim vrhnjem
- 5.Staviti da se peče u zagrijanu pećnicu na 170°C otprilike 1 h.
Posluživanje
Ohladiti i rezati na trokute ili rombove.- 1.
- Izvor:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar