loading...

četvrtak, 1. prosinca 2016.

Gibanica

Sastojci

  • 50o g svježeg sira
  • 200 g mljevenog maka
  • 40o g očišćenih naribanih jabuka
  • 250 g mljevenih oraha
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • jaja
  • 400 g šećera
  • vanilin šećer
  • malo cimeta
  • 500 g gotovih kora za savijače
  • 250 g maslaca
  • malo mlijeka
  • Priprema

    1. 1.
      * Svježi sir pomiješati s jajima i 100 g šećera.
      * Mak pomiješati s vanilin šećerom i 100 g šećera .
      * Orahe pomiješati sa 100 g šećera.
      * Jabuke pomiješati s cimetom i preostalim šećerom.
    2. 2.
      U malo toplog mlijeka pomiješati smjesu od maka, te u posebnu zdjelu također i orahe umiješati u malo toplog mlijeka (čisto da bude lakše za mazanje, paziti da ne bude prerijetko pa mlijeko dodavati postepeno).
    3. 3.
      Duboki lim za pečenje premazati s malo omekšanog maslaca.
    4. 4.
      Slagati redom: 
      - prvo dvostruki sloj kora koji ste prelili s malo otopljenog maslaca, pa na to staviti smjesu od oraha i preliti s nekoliko žlica vrhnja za kuhanje
      - opet dvostruki sloj kora preliven maslacem, na koji ide nadjev od sira
      - dvostruki sloj kora preliven maslacem, smjesa od maka koja se prelije s nekoliko žlica vrhnja za kuhanje
      - i još jednom dvostruki sloj kora preliven maslacem, smjesa od jabuka
      - sve završiti dvostrukim slojem kora koji se prelije preostalim vrhnjem
    5. 5.
      Staviti da se peče u zagrijanu pećnicu na 170°C otprilike 1 h.

    Posluživanje

    Ohladiti i rezati na trokute ili rombove. 
  • Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar