loading...

subota, 24. prosinca 2016.

Kolač od čokolade koji nije fatalan po liniju? Da, moguće je!




Klasičan čokoladni kolač idealan je za dane kada želite da pripremite brzu, a ukusnu poslasticu. Dovoljno je samo da izmiskate sve sastojke i stavite ih u rernu. Ovaj kolač ne samo što je brz i ukusan, već je i dijetalan jer je skroz bez šećera. Ne verujete? Pogledajte recept:


SASTOJCI

225 grama putera, 2 jajeta, 128 grama prosejanog brašna, 1 kašika ekstrakta vanile, 115 grama nezaslađene čokolade za kuvanje, 120 mililitara mleka, 1 kašika stevije, 1/2 kašike praška za pecivo, 1 kašika sode bikarbone, prstohvat soli, 118 grama kokosovog brašna.

PRIPREMA

Počnite da miksate puter, a za to vreme stavite čokoladu da se topi na laganoj vatri. Kada se istopi, dodajte je u puter i dobro izmiksajte. Potom u smesu dodajte jaja, vanilu i toplo mleko. U posebnoj činiji pomešajte brašno, steviju, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Prvo u smesu dodajte kokos, a onda i mešavinu sa brašno. Ovu smesu možete peći u modli za kolače ili kapkejke. Samo je stavite 15-25 minuta na 200 stepeni i potom ostavite da se ohladi pet minuta. Nemojte predugo peći, jer kolač može da ispadne previše suv.

Nema komentara:

Objavi komentar