loading...

petak, 30. prosinca 2016.

Domaći burek




Sastojci:

Nadjev:
400g faširanog mesa
sjecanog luka po želji
malo bibera
malo soli
malo vode
Jufke:
500g brašna
malo ulja
malo soli
voda

Način pripreme:

Zakuhati jufke od 5oo grama brašna, malo soli i malo ulja, izrađene jufke ostaviti dvadesetak minuta da odstoje, razviti ih, pomastiti uljem i razvuć‡i. Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode. Jufku zarolati sa obje strane, presjeći izmeđ‘u, praviti male kolutove, poredati u pleh, pomastiti maslom i peć‡i oko 30 minuta na 250 stepeni. Pečen burek zaliti hladnom malo posoljenom vodom, vratiti jos malo u rernu, izvaditi i ostaviti da malo odmekne.

Nema komentara:

Objavi komentar