DUNAVSKI KOLAČ
POTREBNO JE
ZA TESTO 3 žumanca, 15 kašika šećera, 15 kašika mleka, 15 kašika ulja, 15 kašika brašna, prašak za pecivo, 3 belanca, 4 kašike kakaoa, višnje ZA KREM 0,5 l mleka, 2 pudinga od čokolade, 150 g šećera
ZA TESTO 3 žumanca, 15 kašika šećera, 15 kašika mleka, 15 kašika ulja, 15 kašika brašna, prašak za pecivo, 3 belanca, 4 kašike kakaoa, višnje ZA KREM 0,5 l mleka, 2 pudinga od čokolade, 150 g šećera
ZA PREMAZIVANJE 2 kesice šlaga, rendana čokolada
PRIPREMA
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, a zatim lagano umešajte sneg od belanaca. U masu dodajte kakao, pa u podmazan i pobrašnjen pleh sipajte polovinu testa i zapecite ga pet minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte puding.
Na polupečeno testo složite višnje, prelijte vrućim pudingom, a onda i drugom polovinom testa, pa ispecite do kraja. Ohlađen kolač premažite šlagom i ukrasite rendanom čokoladom.
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, a zatim lagano umešajte sneg od belanaca. U masu dodajte kakao, pa u podmazan i pobrašnjen pleh sipajte polovinu testa i zapecite ga pet minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte puding.
Na polupečeno testo složite višnje, prelijte vrućim pudingom, a onda i drugom polovinom testa, pa ispecite do kraja. Ohlađen kolač premažite šlagom i ukrasite rendanom čokoladom.
Izvor:zena.bliv.rs
Nema komentara:
Objavi komentar