loading...

utorak, 20. prosinca 2016.

Savršena letnja poslastica: Najjednostavniji recept za tiramisu



Ovaj kolač prati reputacija da ga je teško napraviti, ali nije tako. Ovaj jednostavan recept namenjen je čak i onima koji nisu previše vešti u kuhinji. Ikao se u originalnu se pravi sa mascarpone sirom, možete koristiti i neki drugi.

Potrebno vam je: 500 grama mascarpone sira, 3 jaja, 400 grama piškota ili keksa, 3 šoljice kafe
6 kašičica smeđeg šećera, 1 vanilin šećer, 3 kašičice kakaa, 2 kašičice ruma ili konjaka.

Priprema:
Skuvajte kafu bez šećera i ostavite da se ohladi.

Slomite dva jaja i odvojite žumanca i belenca. Belanca stavite u jednu činiju, a žumanca u drugu. Belanca umutite sa 3 kašičice šećera dok se ne stvori tvrd sneg, a žumanca sa preostalim šećerom. U činiju sa žumancima dodajte mascarpone sir i rum i lagano promešajte. Kada dobijete ujednačenu smesu, dodate sneg od belenaca i šećera.

Piškote umočite u ohlađenu kafu i ređajte ih u staklenu posudu u kojoj parvite kolač. Možete ređati jednu po jednu piškotu, a možete ih i sve poređati na dno posude, pa preliti ohlađenom kafom. Preko toga prelijte kremom koji ste umutili. Ponovo ređajte red piškoti, red krema i tako 3 puta. Poslednji sloj prekrijte kakaom. 

Kolač ostavite u frižider da se ohladi. Najbolje bi bilo da odstoji celu noć, ali ako to nije opcija, onda  ostavite da odstoji sat ili dva. Isecite na kriške i poslužite!

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar