loading...

četvrtak, 8. prosinca 2016.

Belem korpice

POTREBNO JE
500 g lisnatog testa
ZA KREM: 250 ml mleka, 9 žumanaca, 10 kašika šećera, 1 kašičica brašna, 1 kašičica gustina, 2 kesice vanilin šećera, pola kašičice cimeta, nastrugana kora 1 limuna, 2 kašičice ekstrata vanile, nekoliko kapi žute boje


PRIPREMA
Testo razvijte, isecite ga na kvadrate i njima obložite podmazane kalupe za mafine. Za krem penasto umutite žumanca, šećer i nekoliko kapi žute boje. Dodajte cimet, narendanu limunovu koru, brašno, gustin i vanilin šrećer. Zatim sastavite sa dobro zagrejanim mlekom uz lagano mućenje. Sud stavite u veću šerpu s vodom i kuvajte na pari dok se lepo ne zgusne. Kremom punite korpice i pecite ih 20 minuta na 180 stepeni dok krem ne dobije tamniju boju.



Izvor:zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar