loading...

utorak, 13. prosinca 2016.

Svekrvini salenjaci



Sastojci

  • 400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 200 g samljevenog sala
  • žutanjka
  • 1 dl vina
  • 0,5 dl toplog mlijeka
  • 1/4 Kvasca (svježeg)
  • mala žličica šećera
  • sol
  • pekmez od šipka
  • Priprema

    1. 1.
      200 g brašna i 200 g sala zamijesiti i ostaviti sa strane da odmara.
    2. 2.
      Drugih 200 g brašna zamijesiti sa žutanjcima, vinom, i kvascem uzdignutim u toplom mlijeku u glatko tijesto i ostaviti da odmara.
    3. 3.
      Nakon 30-ak minuta razvaljati tijesto sa kvascem u oblik pravokutnika. Na njega razvaljati prvo tijesto sa salom i preklapati.
    4. 4.
       I tako 4-5 puta, preklapati kao knjigu pa razvaljati. Svaki put preklapati suprotnood prijašnjeg puta.
    5. 5.
      Na kraju razvaljati na o,5 cm debelo tijesto, izrezivati kvadate ili po želji i puniti s pekmezom.

    Posluživanje

    Fini su i s punjenjem od oraha, kao za gibanicu.
  • Izvor:coolinarka.

Nema komentara:

Objavi komentar