Sastojci
- 400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 200 g samljevenog sala
- 2 žutanjka
- 1 dl vina
- 0,5 dl toplog mlijeka
- 1/4 Kvasca (svježeg)
- 1 mala žličica šećera
- sol
- pekmez od šipka
Priprema
- 1.200 g brašna i 200 g sala zamijesiti i ostaviti sa strane da odmara.
- 2.Drugih 200 g brašna zamijesiti sa žutanjcima, vinom, i kvascem uzdignutim u toplom mlijeku u glatko tijesto i ostaviti da odmara.
- 3.Nakon 30-ak minuta razvaljati tijesto sa kvascem u oblik pravokutnika. Na njega razvaljati prvo tijesto sa salom i preklapati.
- 4.I tako 4-5 puta, preklapati kao knjigu pa razvaljati. Svaki put preklapati suprotnood prijašnjeg puta.
- 5.Na kraju razvaljati na o,5 cm debelo tijesto, izrezivati kvadate ili po želji i puniti s pekmezom.
Posluživanje
Fini su i s punjenjem od oraha, kao za gibanicu.- 1.
- Izvor:coolinarka.
Nema komentara:
Objavi komentar