Sastojci
- 3 bjelanjka
- 180gr šećera prahu ili kristal
- 1 kašika gustina
- soka od limuna
- KREMA:
- 3 žumanjka
- 3 kašike šećera
- 3pune kašike vanilija pudinga
- 300ml mlijeka
- 100ml vrnja
- šumsko voće
- 150ml vrhnja
Priprema
- 1.Bjelanjca najbolje preko noći ostaviti na sobnoj temp.Dobro ih umutiti sa limun sokom oko 1-2 kašike,kad se dobro umuti dodati polagano šećer i mutiti čitavo vrijeme.Na kraju dodati gustin.Rerna mora biti ugrujana 140-150C na ventilator.Bjelnjca staviti u vrećicu sa nastavkom p praviti puslice zeljene veličine(meni je ispalo oko 10 komada srednje veličine).Staviti u pećnicu da se suše 50 min.
- 2.Za kremu staviti mlijeko i šećer da prokuhaju,a u malo mlijeka dodati žumanjca,puding i skuhati.U hladno dodati umućeno vrhnje.Puniti puslice i na to umutiti onih 150ml vrhnja i dekorisati sa šumskim voćem (ja ga izvadim dok se puslice suše da se malo opusti)
Posluživanje
Ako imate same bjelanjke postupak isti samo sam za kremu radila sa vrhnjem i krem namazo ,limun sećer i vaniliju.- 1.
- Izvor:colinarka.
Nema komentara:
Objavi komentar