loading...

utorak, 13. prosinca 2016.

Mini pavlove



Sastojci

  • bjelanjka
  • 180gr šećera prahu ili kristal
  • 1 kašika gustina
  • soka od limuna
  • KREMA:
  • žumanjka
  • 3 kašike šećera
  • 3pune kašike vanilija pudinga
  • 300ml mlijeka
  • 100ml vrnja
  • šumsko voće
  • 150ml vrhnja
  • Priprema

    1. 1.
      Bjelanjca najbolje preko noći ostaviti na sobnoj temp.
      Dobro ih umutiti sa limun sokom oko 1-2 kašike,kad se dobro umuti dodati polagano šećer i mutiti čitavo vrijeme.Na kraju dodati gustin.

      Rerna mora biti ugrujana 140-150C na ventilator.Bjelnjca staviti u vrećicu sa nastavkom p praviti puslice zeljene veličine(meni je ispalo oko 10 komada srednje veličine).Staviti u pećnicu da se suše 50 min.
    2. 2.
      Za kremu staviti mlijeko i šećer da prokuhaju,a u malo mlijeka dodati žumanjca,puding i skuhati.U hladno dodati umućeno vrhnje.Puniti puslice i na to umutiti onih 150ml vrhnja i dekorisati sa šumskim voćem (ja ga izvadim dok se puslice suše da se malo opusti)

    Posluživanje

    Ako imate same bjelanjke postupak isti samo sam za kremu radila sa vrhnjem i krem namazo ,limun sećer i vaniliju.
  • Izvor:colinarka.

Nema komentara:

Objavi komentar