Sastojci
- Podloga
- ~150 g keksa
- mleko+Bailey’s
- krema od visanja
- 1 tegla (700 g) kompota od visanja
- 7 kasika gustina
- ~50 g maslaca
- 2-3 kasike secera (zavisi koliko je sladak kompot)
- Krema od sira
- 250 g mascarpone sira
- 250 ml slatkog vrhnja za slag
- 2-3 kasike secera
- aroma vanile
- 1 slag fix
Priprema
- 1.Obruc za torte namazati maslacem i staviti na tanjir. Izmrviti keks i staviti u obruc, natopini mesavinom mleka i Bailey’s.
- 2.Za vocnu kremu, umutiti gustin i secer sa malo hladnog soka iz kompota. Ostatak teglice (sok i visnje) staviti da prokuva, zatim uliti smesu sa gustinom i skuvati cvrstu kremu. U kremu dodati maslac i mesati dok se ne rastopi. Toplo rasporediti preko keksa.
- 3.Umutiti slatko vrhnje sa secerom i slag fixom. Umutiti mascarpone sa aromom vanile. Spojiti. rasporediti preko kreme od vca i poravnati.
- 4.Ostaviti u frizideru preko noci, sledeceg dana skinuti obruc, premazati slatkim vrhnjem i ukrasiti vocem, na slici je ukrasena crvenim i zutim (gold) malinama.
- 5.Za gumpaste ukras (optional, ovako izgleda bez) , tanko razvaljati svetlo plavu gumpaste, iseci zeljeni oblik. Od smedje-zute gumpaste oblikovati tanke cilindre i cvetove i lepiti na okvir, pa premazati jestivom zlatnom bojom. Tanko razvaljati zutu gumpaste, iseci krila lepira, obojiti plavom i crvenom bojom u prahu i smedjom tecnom bojom, pa preci sa snowflake edible glitter za sjaj. Zalepiti krila na okvir, ovako . Oblikovati oblik devojke od smedje gumpaste i premazati bronzanom bojom u prahu i izloziti vodenoj pari. Zalepiti na okvir, ovako i ukras je gotov. Da se ne bi rastopio kad se stavi na kremu, najbolje je izmedju ukrasa i torte staviti rice paper. Ukras se stavlja pred posluzenje da se ne bi rastopio u frizideru od kondenzacije vlage.
- 1.
- Ukrasavanje
- 250 ml slatkog vrhnja za slag
- 1 vanilin secer
- 1 slag fix
- maline (red &gold)
- gumpaste ukras (optional)
Nema komentara:
Objavi komentar