loading...

utorak, 13. prosinca 2016.

Čoko oranž torta



Sastojci

  • 250 g crne čokolade
  • 80 g putera
  • 4 jajeta
  • 100 g prah-šećera
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 80 ml slatke pavlake
  • fil
  • 3 kesice želatina
  • 150 g bele čokolade
  • 3 jajeta
  • 3 kesice vanilin-šećera
  • 50 g šećera
  • 40 ml likera od pomorandže
  • 4 dl slatke pavlake
  • Priprema

    1. 1.
      Čokoladu izlomiti i zajedno s puterom otopiti na pari.Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca, 50 g prah-šećera i vanilin-šećer kremasto umutiti, pa dodati čokoladu i pavlaku.Rernu zagrejati na 175 stepeni.Belanca čvrsto ulupati, dodati 50 g prah-šećera i sjediniti s masom za testoPleh (prečnik 26 cm) prekriti papirom za pečenje, sipati testo, poravnati i peći oko 40 minuta
    2. 2.

      Želatin otopiti u hladnoj vodi Bijelu čokoladu rastopiti na pari.Jaja, vanilin-šećer, šećer i liker kremasto umutiti. Dodati istopljenu čokoladu Omekšali želatin u tankom mlazu sipati u krem.Kada počne da se steže, pavlaku čvrsto umutiti i dodati kremu
    3. 3.

      Čoko oranž torta se može ukrasiti po volji
    Izvor.colinarka.

Nema komentara:

Objavi komentar