Sastojci
- 250 g crne čokolade
- 80 g putera
- 4 jajeta
- 100 g prah-šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 80 ml slatke pavlake
- fil
- 3 kesice želatina
- 150 g bele čokolade
- 3 jajeta
- 3 kesice vanilin-šećera
- 50 g šećera
- 40 ml likera od pomorandže
- 4 dl slatke pavlake
Priprema
- 1.Čokoladu izlomiti i zajedno s puterom otopiti na pari.Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca, 50 g prah-šećera i vanilin-šećer kremasto umutiti, pa dodati čokoladu i pavlaku.Rernu zagrejati na 175 stepeni.Belanca čvrsto ulupati, dodati 50 g prah-šećera i sjediniti s masom za testoPleh (prečnik 26 cm) prekriti papirom za pečenje, sipati testo, poravnati i peći oko 40 minuta
- 2.Želatin otopiti u hladnoj vodi Bijelu čokoladu rastopiti na pari.Jaja, vanilin-šećer, šećer i liker kremasto umutiti. Dodati istopljenu čokoladu Omekšali želatin u tankom mlazu sipati u krem.Kada počne da se steže, pavlaku čvrsto umutiti i dodati kremu
- 3.Čoko oranž torta se može ukrasiti po volji
Izvor.colinarka.- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar