loading...

utorak, 13. prosinca 2016.

Buhtle



Sastojci

  • Tijesto
  • kvasac sviježi +žličica šećera + 1 dcl mlijeka
  • 8 dag maslaca
  • jaja
  • 2 žl šećera
  • 4 dcl mlijeka
  • 500 g brašna
  • kora limuna + naranče
  • Priprema

    1. 1.
      Pripremiti kvas. 
    2. 2.
      Tući maslo, 2 jaja i 2 žlice šećera, dodati kvas.
    3. 3.
      Dodavati naizmjenično mlijeko i brašno te koru naranče i limuna. 
    4. 4.
      Ostaviti pokriveno na toplome dok se tijesto udvostrući. Od dignutog tijesta odvajati male loptice veličine pola šake ( po želji veće ili manje). Lagano ih razvaljati rukom,  puniti ih s pola žlićice marmelade, dobro zatvoriti da marmelada ne bi izašla. 
    5. 5.
      Gotove loptice slagati jednu uz drugu na oblik po želji (okrugli ili četvrtasti za torte). Na svaku staviti mali listić masla (ja koristim nož za guljenje krumpira). 
    6. 6.
      Peći otprilike 15 min na 180° C dok lagano porumene. 
      Tople posuti šećerom u prahu.
    Izvor,colinarka.

Nema komentara:

Objavi komentar