Sastojci
- Biskvit
- 6 jaja
- 15 dkg šećera
- 15 dkg brašna
- 2-3 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice ulja
- Nadjev
- 1 kompot od višanja
- 1 puding od vanilije
- 2-3 žlice šećera
- 1/2 litre slatkog vrhnja
Priprema
- 1.Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.Bjelanjke istući sa šećerom, dodati žumanjke, brašno, prašak za pecivo, ulje i kakao te prstohvat soli.Ja volim naribati malo korice naranče u biskvit, da poseban 'šmek' torti :)Peći biskvit na 180 stupnjeva 20ak min. Provjerite čačkalicom.
- 2.Pričekati da biskvit bude topao (ne vruć) i prerezati ga koncem na 2 ili 3 kore. Ovisi koliko se biskvit digne. Meni najčešće od ove količine smese ispadnu 2 kore pa ispečem još jednu s upola manje svih sastojaka jer volim Schwarzwaldicu s tri kore.
- 3.U malu šalicu za kavu do pola naliti sok od višanja iz kompota i 2 prsta vermuta i poškropiti biskvite. Ako nemate vermut, možete u vodi razrijediti višnjevac, amareto ili sličan liker s vodom.
- 4.Dok se biskvit hladi napravite nadjev.Sok iz kompota od višanja ocijedite u lončić, odvojite 6 žlica soka u čašu sa strane. Sok u lončiću dovedite do vrenja, a u sok u čaši dodajte puding i 2-3 žlice šećera. Kad sok provrije, umiješati puding u njega špatulom i miješati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i umiješati unutra višnje iz kompota. (Ostavite nekoliko višanja za dekoraciju)
- 5.Istucite vrhnje za šlag.Kada se nadjev ohladi, premažite prvi biskvit nadjevom pa šlagom. Stavite drugi biskvit i ponovite postupak.
- 6.Premažite cijelu tortu šlagom i ukrasite naribanom čokoladom i višnjama.
Posluživanje
Ohladite i uživajte!Osobno mi je torta bolja idući dan, kad odstoji u frižideru i prožmu se okusi.- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar