loading...

srijeda, 28. prosinca 2016.

Schwarzwald torta



Sastojci

  • Biskvit
  • jaja
  • 15 dkg šećera
  • 15 dkg brašna
  • 2-3 žlice kakaa
  • 1/2 praška za pecivo
  • vanilin šećer
  • 3 žlice ulja
  • Nadjev
  • kompot od višanja
  • puding od vanilije
  • 2-3 žlice šećera
  • 1/2 litre slatkog vrhnja
  • Priprema

    1. 1.
      Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
      Bjelanjke istući sa šećerom, dodati žumanjke, brašno, prašak za pecivo, ulje i kakao te prstohvat soli.

      Ja volim naribati malo korice naranče u biskvit, da poseban 'šmek' torti :)

      Peći biskvit na 180 stupnjeva 20ak min. Provjerite čačkalicom.
    2. 2.
      Pričekati da biskvit bude topao (ne vruć) i prerezati ga koncem na 2 ili 3 kore. Ovisi koliko se biskvit digne. Meni najčešće od ove količine smese ispadnu 2 kore pa ispečem još jednu s upola manje svih sastojaka jer volim Schwarzwaldicu s tri kore.

    3. 3.
      U malu šalicu za kavu do pola naliti sok od višanja iz kompota i 2 prsta vermuta i poškropiti biskvite. Ako nemate vermut, možete u vodi razrijediti višnjevac, amareto ili sličan liker s vodom.
    4. 4.
      Dok se biskvit hladi napravite nadjev.

      Sok iz kompota od višanja ocijedite u lončić, odvojite 6 žlica soka u čašu sa strane. Sok u lončiću dovedite do vrenja, a u sok u čaši dodajte puding i 2-3 žlice šećera. Kad sok provrije, umiješati puding u njega špatulom i miješati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i umiješati unutra višnje iz kompota. (Ostavite nekoliko višanja za dekoraciju)

    5. 5.
      Istucite vrhnje za šlag.
      Kada se nadjev ohladi, premažite prvi biskvit nadjevom pa šlagom. Stavite drugi biskvit i ponovite postupak.


    6. 6.
      Premažite cijelu tortu šlagom i ukrasite naribanom čokoladom i višnjama.



    Posluživanje

    Ohladite i uživajte!
    Osobno mi je torta bolja idući dan, kad odstoji u frižideru i prožmu se okusi.

Nema komentara:

Objavi komentar