Sastojci
- 600 g brašna
- 1 kocka Kvasca (svježeg)
- 2 žlici šečera
- 4 žlice putra
- 3,9 dl mleko
- 1 jaje
- sol
- 2 paketa sir za tost (pakovanje po 10 kom)
Priprema
- 1.U posudu dati brašno i sol. Napraviti rupicu, u kojo namrvimo kvas i šečer i promešamo sa malo toplog mleka. Pustimo 10 min, da kvasac naraste.Kada kvasac naraste dodamo još ostale sastojke: preostalo mleko, raztopljeni puter i jaje i zamjesimo gladko tjesto.Tjesto pokrijemo sa prozornom folijom i pustimo , da se udupla.
- 2.Nadošlo testo podelimo na 16 jednakih djelova, malo jih premesimo i pustimo oko 10 min, da se testo malo odmori.
- 3.Svaku lopticu tanko razvaljati. Na jedan kraj dati sir za toast, drugi kraj par puta zarezati.Napraviti kifle.
- 4.Kiflice pozložiti na pleh, obložen sa peki papirom i pokriti sa kuhinjskom krpom. Ostaviti na toplom, da narastu.Pre pečenja hifle premazati sa mlekom.Peči na 190 C oko 13-15 min
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar