loading...

ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

Kiflice



Sastojci

  • 600 g brašna
  • 1 kocka Kvasca (svježeg)
  • 2 žlici šečera
  • 4 žlice putra
  • 3,9 dl mleko
  • jaje
  • sol
  • 2 paketa sir za tost (pakovanje po 10 kom)
  • Priprema

    1. 1.
      U posudu dati brašno i sol. Napraviti rupicu, u kojo namrvimo kvas i šečer i promešamo sa malo toplog mleka. Pustimo 10 min,  da kvasac naraste.
      Kada kvasac naraste dodamo još ostale sastojke: preostalo mleko, raztopljeni puter i jaje i zamjesimo gladko  tjesto.
      Tjesto pokrijemo sa prozornom folijom i pustimo , da se udupla.
    2. 2.
      Nadošlo testo podelimo  na 16 jednakih djelova, malo jih premesimo i pustimo oko 10 min, da se testo malo odmori.
    3. 3.
      Svaku lopticu tanko razvaljati. Na jedan kraj dati sir za toast, drugi kraj par puta zarezati.
      Napraviti kifle.
    4. 4.
      Kiflice pozložiti na pleh, obložen sa peki papirom i pokriti sa kuhinjskom krpom. Ostaviti na toplom, da narastu.
      Pre pečenja hifle premazati sa mlekom.
      Peči na 190 C oko 13-15 min

Nema komentara:

Objavi komentar