loading...

petak, 2. prosinca 2016.

Američka pita od jabuka

Sastojci

  • 580g brasna
  • 250g maslaca
  • kasika soli
  • 5-6 kasika hladne vode
  • kasika secera
  • Priprema

    1. 1.
      Izrezati maslac na kockice i staviti u zamrzivac na 15min-1h.
    2. 2.
      U ciniji pomesati brasno, so i secer. Dodati maslac i izmesati tako da ostanu komadici maslaca velicine graska.
    3. 3.
      Dodavati u smesu kasicicu po kasicicu hladne vode, dok smesa ne pocne da se povezuje.
    4. 4.
      Smesu podeliti na dva dela, posuti ih brasnom i posebno ih odloziti u zamrzivac na 1 sat.
    5. 5.
      Jabuke oljustiti, iseckati ih na komadice i posuti ih cimetom.
    6. 6.
      Testo izvaditi iz zamrzivaca i ostaviti na sobnoj temperaturi 5-10 minuta, zatim ga razvaljati u krug i staviti u kalup ili tepsiju.
    7. 7.
      Istopiti maslac za nadev u dubokom tiganju za sosove, dodati brasno i mesati dok se ne rastopi. Dodati secer (beli i smedji) i vodu. Ubaciti i jabuke i mesati dok se ne istopi i dok jabuke ne omeksaju i karamelizuju se. Po zelji mozete dodati malo soka od limuna.
    8. 8.
      Dodati nadev u kalup, a zatim od drugog dela testa napraviti trake. Njih naredjati preko nadeva i uplesti po zelji.  Zumancem premazati trake.
    9. 9.
      Peci na 250 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, sve dok pita ne dobije zlatno braon boju, oko 40 minuta.

    Posluživanje

    Posluziti uz kuglu sladoleda, najbolje od vanile, koji ce na preukusan nacin razbiti vrelinu i slatkocu pite! Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar