Sastojci
- 580g brasna
- 250g maslaca
- 1 kasika soli
- 5-6 kasika hladne vode
- 1 kasika secera
Priprema
- 1.Izrezati maslac na kockice i staviti u zamrzivac na 15min-1h.
- 2.U ciniji pomesati brasno, so i secer. Dodati maslac i izmesati tako da ostanu komadici maslaca velicine graska.
- 3.Dodavati u smesu kasicicu po kasicicu hladne vode, dok smesa ne pocne da se povezuje.
- 4.Smesu podeliti na dva dela, posuti ih brasnom i posebno ih odloziti u zamrzivac na 1 sat.
- 5.Jabuke oljustiti, iseckati ih na komadice i posuti ih cimetom.
- 6.Testo izvaditi iz zamrzivaca i ostaviti na sobnoj temperaturi 5-10 minuta, zatim ga razvaljati u krug i staviti u kalup ili tepsiju.
- 7.Istopiti maslac za nadev u dubokom tiganju za sosove, dodati brasno i mesati dok se ne rastopi. Dodati secer (beli i smedji) i vodu. Ubaciti i jabuke i mesati dok se ne istopi i dok jabuke ne omeksaju i karamelizuju se. Po zelji mozete dodati malo soka od limuna.
- 8.Dodati nadev u kalup, a zatim od drugog dela testa napraviti trake. Njih naredjati preko nadeva i uplesti po zelji. Zumancem premazati trake.
- 9.Peci na 250 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, sve dok pita ne dobije zlatno braon boju, oko 40 minuta.
Posluživanje
Posluziti uz kuglu sladoleda, najbolje od vanile, koji ce na preukusan nacin razbiti vrelinu i slatkocu pite! Prijatno!- 1.
- Masa:
- 60g maslaca
- 3 kasike brasna
- 125g belog secera
- 125g smeđeg secera
- 60ml vode
- 6 jabuka
- cimet
Nema komentara:
Objavi komentar