POTREBNO JE
ZA TESTO 230 g brašna, 1 jaje, 75 g maslaca, 100 g šećera, manje pakovanje kvasca, 100 ml kisele pavlake
ZA TESTO 230 g brašna, 1 jaje, 75 g maslaca, 100 g šećera, manje pakovanje kvasca, 100 ml kisele pavlake
ZA FIL 330 g očišćenih višanja ili trešanja, 100 g šećera, 100 ml kisele pavlake, 3 kašičice nastrugane limunove kore, kašičica skrobnog brašna
ZA PREMAZIVANJE 10 g maslaca
PRIPREMA
Za testo pomešajte brašno s razmućenim jajetom, omekšalim maslacem i šećerom, pa dodajte u izdrobljeni kvasac pomešan s kiselom pavlakom. Umesite glatko testo i ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči. Za fil kuvajte šećer s malo vode, dodajte potom voće, te nastavite s kuvanjem. Skrobno brašno razmutite s malo vode i sipajte u smesu od trešanja. Kuvajte još nekoliko minuta, pa skinite s vatre. Kada se prohladi, umešajte pavlaku i nastruganu limunovu koru. Testo razvijte i modlom vadite krugove. Na sredinu kruga stavite po kašiku fila, a ivice kruga premažite vodom da se bolje spoje kad testo preklopite po sredini. Jastučiće poređajte u podmazan pleh, premažite ih maslacem i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Za testo pomešajte brašno s razmućenim jajetom, omekšalim maslacem i šećerom, pa dodajte u izdrobljeni kvasac pomešan s kiselom pavlakom. Umesite glatko testo i ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči. Za fil kuvajte šećer s malo vode, dodajte potom voće, te nastavite s kuvanjem. Skrobno brašno razmutite s malo vode i sipajte u smesu od trešanja. Kuvajte još nekoliko minuta, pa skinite s vatre. Kada se prohladi, umešajte pavlaku i nastruganu limunovu koru. Testo razvijte i modlom vadite krugove. Na sredinu kruga stavite po kašiku fila, a ivice kruga premažite vodom da se bolje spoje kad testo preklopite po sredini. Jastučiće poređajte u podmazan pleh, premažite ih maslacem i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Nema komentara:
Objavi komentar