Sastojci
- 4 kg narezanih dunja
- 3 naranče
- 2 limuna
- 1 kg jabuka
- 2 dl suhoga bijelog vina
- 1/2 kg šećera (kristal)
- -- Cimeta mljevenog Podravka
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- 4 žlice ribanog svježeg ili Đumbira mljevenog Podravka
Priprema
- 1.Sve sastojke za džem stavite kuhati.
- 2.Dunje i jabuke nije potrebno guliti.
- 3.Kad su dunje mekane, sameljite smjesu štapnim mikserom.
- 4.Propasirajte kroz sitnu pasirku, da dobijete glatku masu.
- 5.Vreo džem stavljajte u vruće tegle. Odmah zatvorite.
Posluživanje
Začine i voće možete prilagoditi svome ukusu.- 1.
- Izvor:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar