Sastojci
1 šolja ili 225g šećera
3 šolje ili 375g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
225g hladnog putera, isjeckanog na kockice
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
1/3 kašičice arome gorkog badema (proizvoljno)
400g borovnica
1/2 šolje ili 110g šećera
sok od pola limuna
4 kašičice gustina
3 šolje ili 375g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
225g hladnog putera, isjeckanog na kockice
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
1/3 kašičice arome gorkog badema (proizvoljno)
400g borovnica
1/2 šolje ili 110g šećera
sok od pola limuna
4 kašičice gustina
Priprema:
Zagrijte rernu na 190°C. Podmažite lagano puterom manji pravougaoni pleh, ja sam koristila 20x30cm. U činiju ubacite borovnice, pola šolje šećera, sok od pola limuna i gustin. Ostavite sa strane dok ne napravite tijesto. U većoj činiji izmiješajte šećer, brašno, prašak za pecivo i so. Tome dodajte kockice hladnog putera, jaje, ekstrakt vanile i badema i viljuškom sjedinite tijesto. Ono će ostati mrvičasto, ali tako i treba da bude i nemojte dodavati nikakvu tečnost. Malo više od polovine tijesta ubacite u pleh, stavite preko borovnice i onda preostali dio tijesta. Pecite oko 45 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi prije sječenja na kocke. Posuti ovlaš šećerom u prahu (koristite cjediljku). Napomene: Jedna šolja je oko 240ml.
Nema komentara:
Objavi komentar