loading...

subota, 24. prosinca 2016.

Crni-bijela magija




 CRNO-BELA MAGIJA

POTREBNO JE
ZA PUDING 200 g čokolade za kuvanje, 100 g mlečne čokolade, 2 žumanceta, 2 kašike maraskina, kašika ruma, kašičica instant kafe, 2,5 dl masnije slatke pavlake, 1 dl obične slatke pavlake, kašika kakaoa
ZA SOS OD VANILE 0,5 l mleka, 3 kašike šećera, kašika i po gustina, 3 žumanceta, šipka vanile, prstohvat soli

PRIPREMA
Na pari kuvajte penasto umućena žumanca sa šećerom, pa umešajte rastopljenu čokoladu. Dodajte kakao, maraskino, rum i instant kafu, a potom i zasebno umućene slatke pavlake. Sipajte u duguljast, dubok kalup zapremine sedam i po decilitara, obložen pek-papirom, i stavite u frižider da odstoji tri sata.
Za sos od vanile najpre istružite meku sredinu šipke vanile u mleko, pa stavite da se kuva. U međuvremenu izlupajte žumanca sa šećerom, pomešajte s razređenim gustinom, dodajte mleku i sve zajedno kuvajte na pari. Kada se sos ohladi, razlijte ga po tanjirićima. Ohlađen puding izrežite na 12 delova i stavite preko krema. Ukrasite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar