Sastojci
4 osobe- KNEDLE
- 300 ml Toplog mlijeka
- 1 vrećica Kvasca instant Dolcela
- 500 g Oštrog brašna Podravka
- 60 g Šećera ( kristal)
- 1 Jaje
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 1 Naribana limunova korica
- 70 g Putera/maslaca
- 2 čokolade (po izboru)
Priprema
- U 1,5 dcl toplog mlijeka dodajte kvasac i žličicu šećera. Navedene sastojke promiješajte i ostavite 15 minuta na toplom mjestu.
- 1.U veću posudu stavite 500 g brašna, malo posolite i promiješajte. U sredini navedene smjese napravite udubinu i dodajte prethodno pripremljeni kvasac, šećer, naribanu limunovu koricu, jaje i maslac i preostalo toplo mlijeko. Zamijesite glatko tijesto te po potrebi dodajte još brašna. Tijesto pokrijte i ostavite 30-40 minuta na toplom mjestu.
- 2.Idući korak je pripremanje umaka od vanilije. Na umjerenoj vatri zagrijte mlijeko. U drugoj posudi pjenjačom miješajte gustin, šećer i puding od vanilije te po potrebi dodajte i malo vanilijnog ekstrakta. Kada se sjedini dodajte u vruće mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok se umak malo ne zgusne.
- 3.Nakon što se tijesto dignulo, razdijelite ga na osam do deset jednakih dijelova. Svaki dio je potrebno malo spljoštiti i u sredinu staviti 3-4 kockice čokolade (po izboru, preporučam mliječnu ili za kuhanje) oblikujte okruglice, koje ostavite još 20 minuta kako bi se lijepo formirale.
- 4.Knedle kuhajte u posudi za kuhanje na pari 20-ak minuta, obavezno poklopljene ili ih stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte 7-10 minuta.
Posluživanje
Prililkom serviranja vruće knedle prelijte umakom od vanilije i pospite makom kojeg ste ranije pomiješali s malo šećera u prahu te oduševite svoje ukućane i prijatelje. Dobar tek! :)- Izvor.colinarka.
- UMAK
- 350 ml Mlijeka
- 1 Puding vanilija Dolcela
- 80 g Šećera ( kristal)
- 1 Žlica gustina
- POSIPANJE/UKRAŠAVANJE
- Mak
- Šećer u prahu
Nema komentara:
Objavi komentar