loading...

utorak, 13. prosinca 2016.

Germknedle s čokoladom



Sastojci

  4 osobe
  • KNEDLE
  • 300 ml Toplog mlijeka
  • 1 vrećica Kvasca instant Dolcela
  • 500 g Oštrog brašna Podravka
  • 60 g Šećera ( kristal)
  • Jaje
  • Vanilin šećer Dolcela
  • Naribana limunova korica
  • 70 g Putera/maslaca
  • čokolade (po izboru)
  • Priprema

    1. U 1,5 dcl toplog mlijeka dodajte kvasac i žličicu šećera. Navedene sastojke promiješajte i ostavite 15 minuta na toplom mjestu.
    2. 1.
      U veću posudu stavite 500 g brašna, malo posolite i promiješajte. U sredini navedene smjese napravite udubinu i dodajte prethodno pripremljeni kvasac, šećer, naribanu limunovu koricu, jaje i maslac i preostalo toplo mlijeko. Zamijesite glatko tijesto te po potrebi dodajte još brašna. Tijesto pokrijte i ostavite 30-40 minuta na toplom mjestu.
    3. 2.
      Idući korak je pripremanje umaka od vanilije. Na umjerenoj vatri zagrijte mlijeko. U drugoj posudi pjenjačom miješajte gustin, šećer  i puding od vanilije te po potrebi dodajte i malo vanilijnog ekstrakta.  Kada se sjedini dodajte u vruće mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok se umak malo ne zgusne.
    4. 3.
      Nakon što se tijesto dignulo, razdijelite ga na osam do deset jednakih dijelova. Svaki dio je potrebno malo spljoštiti i u sredinu staviti 3-4 kockice čokolade (po izboru, preporučam mliječnu ili za kuhanje) oblikujte okruglice, koje ostavite još 20 minuta kako bi se lijepo formirale.
    5. 4.
      Knedle kuhajte u posudi za kuhanje na pari 20-ak minuta, obavezno poklopljene ili ih stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte  7-10 minuta. 

    Posluživanje

    Prililkom serviranja vruće knedle prelijte umakom od vanilije i pospite makom kojeg ste ranije pomiješali s malo šećera u prahu te oduševite svoje ukućane i prijatelje. Dobar tek! :)
  • Izvor.colinarka.
  • POSIPANJE/UKRAŠAVANJE
  • Mak
  • Šećer u prahu

Nema komentara:

Objavi komentar