Sastojci
- 210g brašna
- 230g sitnih zobenih pahuljica
- žličica praška za pecivo
- 120g šećera
- 250g maslaca sobne temperature
- prstohvat soli
- 120g grubo sjeckanih oraha
- 100g sjeckane tamne čokolade
- KARAMEL:
- 200g šećera
- 50ml vode
- 100g slatkog vrhnja
- 30g maslaca
Priprema
- 1.Prvo napravite karamel:Stavite kuhati šećer i vodu na skroz laganoj vatri. Nemojte miješati. Karamel je gotov kad voda ispari, šećer se rastopi i dobije jantarnu boju. Budite strpljivi i pazite da vam ne pregori. Zatim dodajte vrhnje i maslac i pustite da se sve otopi. ( Budite oprezni da ne dođe do erupcije prilikom ulijevanja slatkoga vrhnja). Pustite sa strane da se malo ohladi.
- 2.ZA TIJESTO::Pomiješajte brašno,prašak za pecivo, sol i zobene pahuljice. Posebno mikserom izmiksajte jaje,maslac i šećer. Dodajte suhe sastojke i sve promiješajte. Dobitćete mrvičastu smjesu.U pleh veličine 35x25 žlicom ili vilicom rasporedite pola smjese.
- 3.Zatim stavite polovicu sjeckanih oraha, pospite karamelom i dodajte polovicu sjeckane čokolade
- 4.Preko rasporedite ostatak tijesta i pospite ostatkom oraha i sjeckane čokolade. Pecite na 180 stupnjeva oko 20min.
- 5.Gotov kolač odmah prelijte ostatkom karamela i ostavite da se ohladi.
- 6.Kolač režite na kockice.
- 7.Režite dok je skroz ohlađen, da vam se ne mrvi.
Izvor.colinarka.- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar