loading...

utorak, 13. prosinca 2016.

Čoko-karamel kolač


Sastojci

  • 210g brašna
  • 230g sitnih zobenih pahuljica
  • žličica praška za pecivo
  • 120g šećera
  • 250g maslaca sobne temperature
  • prstohvat soli
  • 120g grubo sjeckanih oraha
  • 100g sjeckane tamne čokolade
  • KARAMEL:
  • 200g šećera
  • 50ml vode
  • 100g slatkog vrhnja
  • 30g maslaca
  • Priprema

    1. 1.
      Prvo napravite karamel:
      Stavite kuhati šećer i vodu na skroz laganoj vatri. Nemojte miješati. Karamel je gotov kad voda ispari, šećer se rastopi i dobije jantarnu boju. Budite strpljivi i pazite da vam ne pregori. Zatim dodajte vrhnje i maslac i pustite da se sve otopi. ( Budite oprezni da ne dođe do erupcije prilikom ulijevanja slatkoga vrhnja). Pustite sa strane da se malo ohladi.
    2. 2.
      ZA TIJESTO::
      Pomiješajte brašno,prašak za pecivo, sol i zobene pahuljice. Posebno mikserom izmiksajte jaje,maslac i šećer. Dodajte suhe sastojke i sve promiješajte. Dobit
       ćete mrvičastu smjesu.
      U pleh veličine 35x25 žlicom ili vilicom rasporedite pola smjese.
    3. 3.
      Zatim stavite polovicu sjeckanih oraha, pospite karamelom i dodajte polovicu sjeckane čokolade
    4. 4.
      Preko rasporedite ostatak tijesta i pospite ostatkom oraha i sjeckane čokolade. Pecite na 180 stupnjeva oko 20min.
    5. 5.
      Gotov kolač odmah prelijte ostatkom karamela i ostavite da se ohladi.
    6. 6.
      Kolač režite na kockice.
    7. 7.
      Režite dok je skroz ohlađen, da vam se ne mrvi.
    Izvor.colinarka.

Nema komentara:

Objavi komentar