POTERBNO JE
10 listova želatina, 80 g borovnica, 350 ml jogurta od borovnice, 350 ml jogurta od vanile, 200 ml slatke pavlake, keks
PRIPREMA
Odvojeno potopite po pet listova želatina u hladnu vodu i ostavite da stoji 10 minuta. Posebno zagrevajte jogurt od borovnice i jogurt od vanile. Ocedite pet listova želatina i umešajte u topli jogurt od borovnice, a drugih oceđenih pet listova želatina sastavite sa toplim jogurtom od vanile. Ostavite da se ohlade. Čim jogurt počne da želira, dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku koju ste podelili na dva dela. U jogurt od borovnica umešajte i sveže borovnice. Kalup za srneća leđa obložite plastičnom folijom, pa sipajte jogurt od borovnice, a zatim i jogurt od vanile. Zatim lagano promešajte viljuškom da bude šarano i na kraju poređajte keks. Pre služenja ostavite da prenoći u frižideru
Izvor:zena.blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar