Sastojci
- Smesa za 40-45 kolačića:
- 230 gr putera, sobne temperature
- 85 gr krem sira, sobne temperature
- 200 gr šećera
- 1 žumance
- 1 kašičica arome vanile
- 315 gr brašna
- 40 gr kokosa
- džem po izboru
Priprema
- 1.Mikserom penasto umutiti puter, krem sir i šećer, dok smesa ne postane penasta. Dodati žumance i vanilu i nastaviti sa miksanjem.
- 2.Zatim, smanjiti brzinu miksera i dodati brašno, pa sve kratko umutiti dok se smesa ne poveže. Smesa će biti nešto kremastija i nemojte dodavati još brašna jer vam nakon pečenja neće biti meki i vazdušasti.Prekriti posudu plastičnom folijom i odložiti u frižider na sat i po vremena.
- 3.Nakon hlađenja, zagrejati rernu na 175C. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, pa kašičicom vaditi smesu i praviti kuglice (oko 20 gr težine). Svaku kuglicu uvaljati u kokos pa slagati na pek papir, ostavljajući razmak između svake kuglice.
- 4.Drškom varjače (a možete i prstom ako baš želite :) ) praviti udubljenje na sredini svake kuglice, pa udubljenja puniti džemom. Ja sam koristila džem od mešavine bobičastog voća
- 5.Ovako pripremljene kolačiće peći u predhodno zagrejanoj rerni 12-14 minuta. Kolačići treba da ostanu bledi i meki na dodir, a nakon 10ak minuta hlađenja se mogu prebaciti na žicu ili tanjir.PRIJATNO!!!
- Izvor recepta - KLIK
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar