loading...

četvrtak, 1. prosinca 2016.

Dugmići sa kokosom i džemom (Thumbprint cookies)


Sastojci

  • Smesa za 40-45 kolačića:
  • 230 gr putera, sobne temperature
  • 85 gr krem sira, sobne temperature
  • 200 gr šećera
  • žumance
  • 1 kašičica arome vanile
  • 315 gr brašna
  • 40 gr kokosa
  • džem po izboru
  • Priprema

    1. 1.
      Mikserom penasto umutiti puter, krem sir i šećer, dok smesa ne postane penasta. Dodati žumance i vanilu i nastaviti sa miksanjem.
    2. 2.
      Zatim, smanjiti brzinu miksera i dodati brašno, pa sve kratko umutiti dok se smesa ne poveže. Smesa će biti nešto kremastija i nemojte dodavati još brašna jer vam nakon pečenja neće biti meki i vazdušasti.
      Prekriti posudu plastičnom folijom i odložiti u frižider na sat i po vremena.
    3. 3.
      Nakon hlađenja, zagrejati rernu na 175C. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, pa kašičicom vaditi smesu i praviti kuglice (oko 20 gr težine). Svaku kuglicu uvaljati u kokos pa slagati na pek papir, ostavljajući razmak između svake kuglice.
    4. 4.
      Drškom varjače (a možete i prstom ako baš želite :) ) praviti udubljenje na sredini svake kuglice, pa udubljenja puniti džemom. Ja sam koristila džem od mešavine bobičastog voća
    5. 5.
      Ovako pripremljene kolačiće peći u predhodno zagrejanoj rerni 12-14 minuta. Kolačići treba da ostanu bledi i meki na dodir, a nakon 10ak minuta hlađenja se mogu prebaciti na žicu ili tanjir.

      PRIJATNO!!!

    6. Izvor recepta - KLIK

Nema komentara:

Objavi komentar