loading...

nedjelja, 4. prosinca 2016.

Minjoni

POTREBNO JE
ZA TESTO 150 g margarina, 150 g šećera, vanilin šećer, 8 žumanaca, 150 g brašna, 10 belanaca
ZA PREMAZIVANJE 400 g marmelade od kajsija, 3–4 kašike ruma
ZA KREM 2 sveža jajeta, 2 žumanceta, 75 g šećera, 175 g putera, vanilin šećer, 200 g marcipana (sirova smesa), 2–3 kašike ruma 
ZA GLAZURU 200 g čokolade za kuvanje, 100 g gorke čokolade


PRIPREMAUmutite margarin, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, jedno po jedno žumance, brašno i na kraju čvrst sneg od belanaca. Dobijeno testo rasporedite u dva i po pleha dimenzija 30 x 40 cm. Jedan za drugim stavljajte u rernu i pecite ih po 12 minuta na 200 stepeni. Pečene kore odmah prepolovite po dužini. Mešavinom marmelade i ruma premažite polovinu testa, pa preklopite drugom polovinom. Postupite na isti način i s drugim korama, tako da dobijete pet slojeva testa. Pokrijte papirom za pečenje, pritisnite kuhinjskom daskom, a na sve to stavite lonac s vodom. Ostavite tako tri-četiri sata, pa isecite na kvadrate veličine 4 x 4 cm. Za krem izmešajte jaja, žumanca i šećer na pari, skinite s vatre i nastavite da mešajte sve dok se smesa ne ohladi. Razmekšali puter umutite sa vanilin šećerom, pa postepeno umešajte u krem od jaja. Nakon toga umešajte i marcipan s rumom. Krem stavite u špric i istisnite ukrase na papir za pečenje, po jedan ukras za svaki kolačić, i stavite da se hladi. Čokoladu otopite na pari i premažite kolačiće. Odozgo stavite istisnuti ohlađeni krem. Minjone čuvajte na hladnom mestu.




Izvor:zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar