TORTA DI NOĆI
POTREBNO JE
80 g pinjola, 360 g brašna, 40 g šećera, 120 g putera, 2 jaja, 280 g sveže očišćenog kestena, 200 g lešnika, 16 g kompota od kajsije
ZA KREM OD VANILE
1 l mleka, 200 g šećera, 100 g gustina, 4 štapića vanile, 10 žumanaca
PRIPREMA
Zamesite testo od brašna, mlevenih pinjola, šećera, putera i jaja. Ostavite ga da odstoji pola sata. Zatim ga razvucite i stavite u kalup. Preko testa stavite papir za pečenje i sipajte pasulj ili pirinač, pa pecite u rerni na 180 stepeni. U međuvremenu pripremite krem od vanile. Prokuvajte mleko, pola količine šećera i vanilu. Žumanca i preostalu količinu šećera umutite i dodajte gustin. Tu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte još tri minuta. Ovo je osnova vanil ili poslastičarskog krema. Na ispečeni tart sipajte vanil krem i preko stavite svež kesten, lešnik i kompot od kajsije. Tart pecite još deset minuta na 180 stepeni. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.
PRIPREMA
Zamesite testo od brašna, mlevenih pinjola, šećera, putera i jaja. Ostavite ga da odstoji pola sata. Zatim ga razvucite i stavite u kalup. Preko testa stavite papir za pečenje i sipajte pasulj ili pirinač, pa pecite u rerni na 180 stepeni. U međuvremenu pripremite krem od vanile. Prokuvajte mleko, pola količine šećera i vanilu. Žumanca i preostalu količinu šećera umutite i dodajte gustin. Tu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte još tri minuta. Ovo je osnova vanil ili poslastičarskog krema. Na ispečeni tart sipajte vanil krem i preko stavite svež kesten, lešnik i kompot od kajsije. Tart pecite još deset minuta na 180 stepeni. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar