Sastojci
- 500 ml mlijeka
- 4 velike žlice Gussnela Dolcela (gustina)
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- 300 g Šećera ( kristal)
- 125 g maslaca
- 250 g Kokosovog brašna Dolcela
- još 150 g kokosovog brašna za uvaljati loptice
Priprema
- 1.Gustin razmutiti sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka kuhati sa šećerom i vanilin šećerom. Kada zakuha, umutiti gustin i pustiti da još malo lagano kuha.
- 2.Ohladiti.
- 3.U ohlađenu smjesu dodati omekšani maslac i kokosovo brašno i sve dobro sjediniti mješajući.
- 4.Staviti da se ohladi, a onda raditi kuglice i po želji ih puniti oljuštenim bademom.
Posluživanje
Ove rafaelo loptice jako su ukusne i vrlo ekonomične. Od ove smjese dobije se oko 80 komada ako su veće ili čak 100 ako ih radite malo manje- 1.
- Izvor:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar